Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2017

Τα σενάρια για τράπεζες και η αλλαγή κορυφής στον ΟΔΔΗΧ

Τα σενάρια για τράπεζες και η αλλαγή κορυφής στον ΟΔΔΗΧ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Αστειότητες» φέρεται να θεωρεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κάποια σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο σπασίματος τραπεζών σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, όπως μας μεταφέρουν συνομιλητές του.

Στους ίδιους, φέρεται να εξηγεί ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο εξακολουθούν να διακινούνται τέτοια σενάρια, σε μια ευαίσθητη, πράγματι, περίοδο για τις τράπεζες και την οικονομία. Κάποιοι στην αγορά πιστεύουν πάντως ότι τα κίνητρα των σεναριογράφων δεν είναι καθόλου «αθώα».

 

ΟΔΔΗΧ: Αλλαγή ηγεσίας επίκειται στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι αποχωρεί ο γενικός διευθυντής Στέλιος Παπαδόπουλος. Η αποχώρηση είναι, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, οικειοθελής καθώς ο επιτυχημένος τεχνοκράτης επιθυμεί να επιστρέψει στον τραπεζικό τομέα… και δη σε ξένη επενδυτική τράπεζα.

Η στήλη πληροφορείται ότι έχει ήδη επαφές με την JP Morgan. Για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, όποτε και εφόσον τελικά αποχωρήσει ο νυν, υπάρχει φαβορί! Ο φερόμενος, λοιπόν, ως αντικαταστάτης είναι, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, στέλεχος του τμήματος treasure της Εθνικής Τράπεζας… και ακούει στο όνομα Βασίλης Κάβαλος.

Όσο για τον Στέλιο Παπαδόπουλο διαθέτει -αναγνωρισμένη αξία από φίλους και εχθρούς- πλούσιο βιογραφικό ενώ το έργο του στον ΟΔΔΗΧ την τελευταία 5ετία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τον Απρίλιο του 2014, μετά από 5,5 χρόνια αποκλεισμού.

Ο ίδιος μεθοδικά σχεδίασε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ ετοίμασε την έξοδο στις αγορές τον περασμένο Ιούλιο.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v