Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2018

Σφηνάκια για Λακιτίρα, CEPAL και Μοτοδυναμική

Σφηνάκια για Λακιτίρα, CEPAL και Μοτοδυναμική

ΛAKIΤΙΡΑ: Συζητήθηκε στις 25 Ιανουαρίου η άσκηση τριτανακοπής μέρους των εργαζομένων στην εταιρεία Λακιτίρα επί της απόφασης του Εφετείου με την οποία η Λακιτίρα μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Ως την έκδοση της απόφασης, τα χέρια του ειδικού εκκαθαριστή (Deloitte) για ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων (π.χ. οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες) είναι δεμένα. Αν μάλιστα κερδηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η υπόθεση θα επιστρέψει πολλά βήματα πίσω για τους πιστωτές.

Θα πρέπει, δηλαδή, να κινήσουν διαδικασία διαταγής πληρωμής, εφόσον η εταιρεία δεν πληρώνει, και εν συνεχεία κατάσχεση, ώστε να φθάσουν μετά από αρκετούς μήνες σε πλειστηριασμό.

Από εμβληματική περίπτωση μπορεί να καταστεί Βατερλό η Λακιτίρα…

 

ALPHA-CEPAL: Βάσει του προγραμματισμού, ως τον προσεχή Απρίλιο η Alpha Bank θα δώσει στη Cepal άλλο ένα χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής για διαχείριση.

Μέχρι τότε πιθανόν να έχει μεταβιβαστεί και στον προτιμητέο επενδυτή του project Venus το χαρτοφυλάκιο με κόκκινα δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Μέρος αυτών το διαχειρίζεται η CEPAL. 

 

ΜOTOΔYNAMIKH: Δεν θα διανείμει μέρισμα -ανακοίνωσε η Μοτοδυναμική- για τη χρήση του 2017. Να δούμε ωστόσο, αν θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου όπως πέρυσι (0,03 ευρώ ανά μετοχή).

Άλλωστε στο πρώτο μισό του 2017 είχε αυξήσει την καθαρή κερδοφορία της κατά 38% (στις 662 χιλ. ευρώ) και για το δεύτερο εξάμηνο της περυσινής χρονιάς περίμενε βελτίωση στα οικονομικά της αποτελέσματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v