Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2018

Το ατύχημα του αμερικανού μεγαλοδικηγόρου, το λιμενικό και οι καταγγελίες

Το ατύχημα του αμερικανού μεγαλοδικηγόρου, το λιμενικό και οι καταγγελίες

Ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη σε γνωστό δικηγόρο από τις ΗΠΑ στη Σαντορίνη προ μηνός αποκτά νέες διαστάσεις καθώς το θύμα καταγγέλλει ύποπτη αδράνεια από την πλευρά των λιμενικών αρχών.

Ο γνωστός αμερικανός δικηγόρος Michael Schwartzberg διεκδικεί μεγάλη αποζημίωση για τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο ατύχημα προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά έξοδα που έχει πληρώσει, αλλά και την ηθική βλάβη.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο εξώδικο που έστειλε, το ατύχημα συνέβη κατά την αποβίβασή του από ενοικιαζόμενο σκάφος σε αποβάθρα της Σαντορίνης, η οποία όπως καταγγέλλεται «ήταν ένα απόκρημνο και κατεστραμμένο σημείο». Από το ατύχημα ο αμερικανός δικηγόρος υπέστη διάνοιξη του αριστερού τετρακέφαλου και στην συνέχεια έπαθε θρόμβωση με συνέπεια να κινδυνεύσει η ζωή του. Σύμφωνα με την καταγγελία, δε, θα χρειαστεί πολλαπλά χειρουργεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό υποστηρίζει ότι έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, πέραν της ηθικής βλάβης.

Όπως ωστόσο υποστηρίζουν πηγές που σχετίζονται με την πλευρά του παθόντα, αν και έχει περάσει ένας μήνας μετά το ατύχημα (έλαβε χώρα στις 21-7-2018 εντός του σκάφους «Sunset Milos» εταιρίας συμφερόντων Χαϊδεμένου) οι λιμενικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια.

Το γεγονός, όπως πληροφορείται η στήλη ανάγκασε το θύμα, που να σημειωθεί είναι διαχειριστής-εταίρος σε κορυφαία δικηγορική εταιρία των ΗΠΑ, να καταγγέλλει τις λιμενικές αρχές για «ύποπτη αδράνεια».

Το θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άπτεται στο ζήτημα της απαγόρευσης απόπλου του σκάφους, αφού, όπως καταγγέλλεται, παρά την σωρεία παραλείψεων για την ασφάλεια των επιβαινόντων, έχουν επισημανθεί και παραλείψεις σε σχέση με την κίνηση του σκάφους. Αυτό κατά τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, δηλαδή είχε εκναυλωθεί, για το χρονικό διάστημα (όπως αναγράφεται στο «voucher») από τις 14:40 της 21ης Ιουλίου μέχρι «ύστερα του ηλιοβασιλέματος» («AfterSunset») έναντι του ποσού επτακοσίων εξήντα ευρώ (760€), χωρίς όμως το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια και χωρίς να είναι εφοδιασμένο με το απαιτούμενο εκ του νόμου δελτίο κίνησης πλοίου αναψυχής.

Αξιοσημείωτο ότι για την υπόθεση ενημερώνεται βήμα προς βήμα η αμερικάνικη πρεσβεία δεδομένου ότι εκτός της προστασίας των συμφερόντων του θύματος τίθεται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος για την δημόσια ασφάλεια των αλλοδαπών τουριστών…

Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα το Euro2day.gr έλαβε εξώδικη δήλωση-απάντηση από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του κου Μάρκου Χαϊδεμένου με αντιδιαμετρικές θέσεις για την υπόθεση αυτή, τις οποίες και δημοσιεύουμε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v