Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2018

Το ατύχημα του αμερικανού μεγαλοδικηγόρου και η απάντηση της πλοιοκτήτριας

Το ατύχημα του αμερικανού μεγαλοδικηγόρου και η απάντηση της πλοιοκτήτριας

Με αφορμή το δημοσίευμα του Euro2day.gr στη στήλη «Χαμαιλαίων» για το ατύχημα του αμερικανού δικηγόρου Michael Schwartzberg στην Σαντορίνη, λάβαμε εξώδικη δήλωση από την πλευρά του Μάρκου Χαϊδεμένου της πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία καταγράφεται η δική της άποψη για τα γεγονότα.

Στην δήλωση αυτή υποστηρίζει ότι είναι ψευδές:

(α) ότι υπήρξε «σωρεία παραλείψεων για την ασφάλεια των επιβαινόντων» στο σκάφος,

(β) ότι το σκάφος «τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης»,

(γ) ότι το σκάφος δήθεν δεν κατέχει την απαιτούμενη από το νόμο 4256/2014 άδεια και

(δ) ότι το σκάφος δεν ήταν εφοδιασμένο με το δήθεν απαιτούμενο εκ του νόμου δελτίο κίνησης σκάφους αναψυχής.

Όπως υποστηρίζει «η αλήθεια είναι το συγκεκριμένο σκάφος διαθέτει νόμιμη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες από το νόμο 4256/2014 για τη λειτουργία του διατυπώσεις και είναι απολύτως νόμιμο στη δραστηριοποίησή του στην ελληνική επικράτεια. Κατά τους πλόες του εκδίδονται και τηρούνται όλα τα εκ του νόμου απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η τήρηση «δελτίου κίνησης σκάφους αναψυχής», όπως ανακριβώς αναφέρετε».

Στην εξώδικη δήλωση τονίζει επίσης πως «για το συγκεκριμένο ταξίδι που αναφέρεται στο δημοσίευμα είχε συναφθεί νομίμως το σχετικό ναυλοσύμφωνο που είχε θεωρηθεί αυθημερόν από την αρμόδια λιμενική αρχή και είχε επισυναφθεί η λίστα επιβαινόντων που προβλέπει η νομοθεσία. Ο επιβάτης στον οποίο αναφέρεστε τραυματίστηκε στο χερσαίο χώρο της λιμενικής ζώνης Αμμουδίου Θήρας μετά την αποβίβασή του από το σκάφος και όχι κατά την αποβίβαση, όπως ψευδώς αναφέρετε. Η αποβάθρα αυτή που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη διαφόρων εταιρειών και περπατούν πάνω της εκατοντάδες επιβάτες υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία της».

Επιπρόσθετα κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτα υπονοούμενα κατά του λιμενικού σώματος».

Το Euro2day.gr δημοσίευσε τις καταγγελίες της πλευράς του αμερικανού δικηγόρου που τραυματίστηκε, όπως ακριβώς δημοσιεύει και τις θέσεις του κου Μάρκου Χαϊδεμένου της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Προφανώς δεν λαμβάνει θέση για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και τις τυχόν ευθύνες επί των οποίων μόνη αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v