Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2002

H μεγάλη μάχη για την... ”Εξέλιξη”

Ως ένας εκ των βασικών μετόχων της Εξέλιξη ΑΕΕΧ, με ποσοστό που φέρεται να είναι στην περιοχή του 13%, ο κ. Παναγιώτης Κονταλέξης αναμένεται να ζητήσει σήμερα από την επαναληπτική έκτακτη συνέλευση των μετόχων (που γίνεται στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Εσπέρια), την καταγγελία της 5ετούς σύμβασης διαχείρισης που έχει η Arrow Asset AEΠΕΥ, συμφερόντων του κ. Γιάννη (John) Μαρκόπουλου.



Όπως υποστηρίζει ο κ. Κονταλέξης, ζητά να επιστρέψει η διαχείριση στην Εξέλιξη ώστε να περιοριστούν τα έξοδα.

Πάντως, αυτή η ”κόντρα” έκανε κάποιους να αγοράζουν μετοχές Εξέλιξης για να αυξήσουν τα μερίδια τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον… αντίπαλο.

Ο κ. Κονταλέξης φέρεται να έχει αυξήσει το ποσοστό του από 8% σε 13%, ενώ η πλευρά του κ. Μαρκόπουλου λέγεται ότι αγόρασε μετοχές Εξέλιξης μέσω άλλων ΑΕΕΧ .

Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και το αποτέλεσμά της θα καθοριστεί και από το ποσοστό προσέλευσης των συνολικά περίπου… 20.000 (!) μικρομετόχων της Εξέλιξης και τη θέση που θα πάρουν.

Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως, ότι αυτό που επιδιώκει ο κ. Κονταλέξης στην Εξέλιξη, φαίνεται να το επιδιώκει και ο κ. Μαρκόπουλος σε… άλλη Εταιρία Επενδύσεων!!

Ο λόγος για την Altius ΑΕΕΧ, όπου ”αντίπαλος” ως ”πρόσωπο” είναι ο –παλαιότερα συνεργάτης του John- κ. Γιάννης Καλογεράκης, της Artion ΑΧΕΠΕΥ.

Ενώ λοιπόν η τελευταία επρόκειτο να αναλάβει τη διαχείριση της Altius AEEX, στη σχετική συνέλευση (11/11/2002) ήρθαν οι τρεις ΑΕΕΧ (Εξέλιξη, Ευρωδυναμική και Arrow) που διαχειρίζονται εταιρίες συμφερόντων του κ. Μαρκόπουλου, και με ένα ποσοστό 5% ανέβαλαν – ως είχαν το δικαίωμα - την συνέλευση για τις 11/12/2002, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ανταγωνιστικό εκνευρισμό μεταξύ των... ”συναδέλφων”.

(Λεπτομέρειες για την μεγάλη κόντρα στις ΑΕΕΧ στην εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ που κυκλοφορεί σήμερα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v