Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2002

Realpolitik για την Alpha Bank

Ακρως αποκαλυπτικές για τη στρατηγική της Alpha Bank ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της, κ. Μαρίνου Γιαννόπουλου, προς το διεθνές πρακτορείο Dow Jones NewsWire, τις οποίες και... αλίευσε ο Χαμαιλέων.

”Η Alpha δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει ή να συγχωνευθεί με άλλη τράπεζα, ούτε να επεκτείνει την παρουσία της σε ξένες αγορές” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ”διεθνής παρουσία” του ομίλου αποφέρει ως τώρα λιγότερο από το 10% των συνολικών εσόδων.

Τουναντίον, πρόσθεσε, η τράπεζα ενδιαφέρεται να ενισχύσει τα μερίδιά της στην έντονα αναπτυσσόμενη εσωτερική αγορά!!

Κατά την άποψή του μάλιστα, η συνεχιζόμενη σύγκλιση, τα χαμηλά επιτόκια, η Ολυμπιάδα του 2004, καθώς και η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού αναμένεται να φέρουν τη χώρα μας υψηλότερα στην κλίμακα ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών.

Τι προκύπτει από αυτές τις δηλώσεις; Πρώτον ότι ο όμιλος της Alpha αντιμετωπίζει πλέον άκρως ρεαλιστικά τις συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, αποφεύγοντας τις... grande διατυπώσεις.

Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις είναι πλέον ξεπερασμένες (όποιους κι αν αφορούν), ενώ οι... εξορμήσεις σε αναπτυσσόμενα ”Ελντοράντο”, τα οποία όμως διέπονται από καθεστώς... ημιαναρχίας (και άρα ρίσκου, όπως ανακάλυψε ο ΟΤΕ), αντιμετωπίζονται με καχυποψία, αν όχι με... αποστροφή!!!

Δεύτερον, ότι η Alpha πρόκειται να... αφιερωθεί προσεχώς στη προσπάθεια ανάκτησης της επίζηλης θέσης που κατείχε στο ελληνικό τραπεζικό στερέωμα!!

Κοινώς η τραπεζική ”μάχη” θα γίνει ακόμη πιο σκληρή στο... ελληνικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v