Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2002

O Πόντιος Πιλάτος και τα τραπεζικά Ταμεία

Δεν είναι λίγοι οι τραπεζίτες που χαρακτηρίζουν ως ”ωρολογιακή βόμβα” το θέμα των αναλογιστικών ανοιγμάτων που παρουσιάζουν τα Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το θέμα έχει αρχίσει να ”καίει” τις τράπεζες, καθώς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (που πρακτικά θα ισχύσουν το 2004) οι υποχρεώσεις προς τα Ταμεία θα εμφανίζονται και θα μειώνουν τα κεφάλαιά τους.

Μιλάμε βεβαίως για εκατοντάδες... δισ. δρχ., τα οποία κάποιος πρέπει να καλύψει νομοτελειακά. Όπου... κάποιος είναι σε ένα βαθμό και το Δημόσιο, που ήδη συμμετέχει στο... ξελάσπωμα του ΙΚΑ.

Σήμερα λοιπόν, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, πρόκειται να γίνει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των τραπεζικών Ταμείων και του κ. Ρέππα, επ’ αυτού ακριβώς του θέματος.

Εντυπωσιακές εξελίξεις, λένε οι ίδιες πληροφορίες, δεν πρέπει να αναμένονται.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Ρέππας, θα νίψει προς το παρόν τας χείρας του, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, και ότι θα ζητήσει να προηγηθεί εκτενής διάλογος μεταξύ τραπεζών (παλαιών και νέων) και εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει κάποια κοινή, συναινετική πρόταση απ’ όλες τις πλευρές προς την κυβέρνηση.

Κι έχει ο Θεός...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v