Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2002

Το ”άτσαλο” πισωγύρισμα των δεικτών

Εκπληξη- και ενδεχομένως φόβο- προκάλεσε σε πολλούς επενδυτές, η ξαφνική πίεση της αγοράς, στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης της Παρασκευής, με άξονα ορισμένα πολύ ”βαριά” Blue Chip.

Εν τούτοις, το γύρισμα αυτό ουδόλως ανατρέπει την τεχνική εικόνα της αγοράς καθώς, τόσο ο FTSE-20, όσο και ο Γενικός Δείκτης παρέμειναν έστω και λίγο πάνω από τα κρίσιμα επίπεδα αντίστασης τα οποία και είχαν διασπάσει στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ενισχυτικές της αισιοδοξίας για τη βραχυπρόθεσμη κίνηση της Σοφοκλέους- επαναλαμβάνω... βραχυπρόθεσμη- είναι και οι εκτιμήσεις των ξένων ειδικών για τη Wall Street.

Και τούτο διότι ακόμη και οι contrarians θεωρούν οτι η κίνηση των δύο βασικών δεικτών (Dow Jones και S & P) προς τα υψηλά του Αυγούστου ( τα οποία έχει ήδη διασπάσει ο δείκτης NASDAQ) δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κορυφωθεί σχετικά σύντομα, πιθανώς και εντός των δύο επομένων εβδομάδων...

”Αινιγμα” πάντως αποτελεί για την ελληνική αγορά η κίνηση του ΟΤΕ στις επόμενες συνεδριάσεις. Κομβικό σημείο αναμφίβολα, η ανακοίνωση του 9μήνου, αλλά και της πλήρους συμφωνίας για τη RomTelecom, την Τετάρτη.

Υ.Γ. Οπως υπέπεσε στην αντίληψη... πρακτόρων του Χαμαιλέοντος, κάποια μεγάλα χρηματιστηριακά γραφεία έψαχναν την Παρασκευή να βρούν μεγάλο- πωλητές, σε συγκεκριμένα blue chips, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση ( ομολογουμένως σε ολίγον χαμηλότερα από τα τότε τρέχοντα επίπεδα), την οποία εκδήλωναν πρόθυμοι και μεγάλοι... αγοραστές!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v