Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2002

”Εικονική πραγματικότητα” τα futures στον Mid-40

Ανευ ουσίας θεωρείται, τουλάχιστον από τους μεγάλους παίκτες, η πραγματοποίηση πράξεων στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, επί του Δείκτη FTSE/ASE- MID-40.

Kι αυτό γιατί η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη, παρά την έντονη άνοδο της δραστηριότητας στο ΧΠΑ.

Για παράδειγμα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το Οpen Ιnterest στο πιο ”ρευστό” συμβόλαιο, αυτό του Δεκεμβρίου ήταν μόλις στο... 1/10 του Open Interest για το αντίστοιχο συμβόλαιο επί του δείκτη FTSE/ASE-20!!!

Oσο για το συμβόλαιο που λήγει το Φεβρουάριο, η κίνηση είναι απλά... μηδενική!!!

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών είναι (στοιχεία Οκτωβρίου) περίπου 3,1 εκατ. ευρώ, ενώ στον FTSE-20 για τον ίδιο μήνα ήταν περίπου 55 εκατ. ευρώ. Μόλις... 18 φορές μεγαλύτερη!!!

Το... αξιοπερίεργο είναι, ότι η υψηλότερη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στο ΣΜΕ του 40άρη σημειώθηκε το μήνα Μάϊο (6,6 εκατ. ευρώ) και έκτοτε κινήθηκε πτωτικά. Αντιθέτως, στα ΣΜΕ του 20άρη, η κίνηση είναι ανοδική, με την κορύφωση ως τώρα να αφορά στο μήνα Σεπτέμβριο (64 εκατ. ευρώ ημερησίως) και δεύτερο- ως τώρα- μήνα τον Οκτώβριο.

Το τι σημαίνει (και γιατί συμβαίνει) αυτό, θα το διερευνήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v