Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2002

Τι είναι ο ΟΤΕ; Μια ιδιωτική... ΔΕΚΟ!!!

Διαμαρτύρονται λέει τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής γιατί τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ δεν εμφανίστηκαν για να δώσουν ”εξηγήσεις” σχτικά με την απόφαση και το ”παρασκήνιο” της επένδυσης στη Ρουμανία.

Η επιτροπή μάλιστα είχε ζητήσει εξηγήσεις όχι από το Δ.Σ. της εταιρίας, αλλά από τους συναρμόδιους υπουργούς, κ.κ. Χριστοδουλάκη και Βερελή (!). Ασχέτως αν τα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό μέλη ζήτησαν πρώτα εξηγήσεις από την εταιρία.

Η συζήτηση ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης, αλλά τα στελέχη του ΟΤΕ δεν εμφανίστηκαν, οπότε και ξεκίνησε η ώρα των... βαρύγδουπων δηλώσεων τύπου ”τι έκαναν με τα λεφτά του κοσμάκη”.

Πρέπει μάλλον να ξεκαθαρίσει κάποιος εάν ο ΟΤΕ είναι ή όχι ιδιωτική επιχείρηση, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να λογοδοτεί απ ευθείας στους μετόχους του.

Αλλωστε, θέλοντας και μη, λογοδοτεί.. εμπράκτως στους ξένους θεσμικούς που όταν δεν είναι ευχαριστημένοι απλά ”χώνουν” μετά μανίας τις μετοχές τους!!!

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί η απαίτηση των ίδιων ακριβώς μελών του κοινοβουλίου περί ανάκαμψης του ΧΑΑ. Πώς να επενδύσουν οι περιβόητοι ξένοι σε μια εταιρία που ανοικτά ελέγχεται από πολιτικά όργανα, οπότε και τα στελέχη της δεν αποφασίζουν με κριτήρια αγοράς, αλλά με βάση τις κομματικές ισορροπίες και με τον ”πέλεκυ” έτοιμο να πέσει στα κεφάλια τους;

Το σχόλιο δεν γίνεται βεβαίως για να δικαιολογήσει τις ενέργειες αυτής ή κάποιας άλλης διοίκησης, αλλά για να καταδείξει ότι εφόσον δεν εκχωρείται το management, ο ΟΤΕ θα παραμένει μια ιδιωτική...ΔΕΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v