Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2002

Υψηλή κυκλοφοριακή ταχύτητα και FTSE-ASE

Oσοι διάβασαν, το θέμα της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ για τις 50 μετοχές με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα στο Χ.Α. διαπίστωσαν από την Παρασκευή τα εξής ενδιαφέροντα:

-Ποιές μετοχές αφορά κατά πάσα πιθανότητα ο δείκτης μετοχής ”υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας” που προτίθεται να καταρτίσει το ΧΑΑ, προκειμένου, εμμέσως πλην σαφώς, να... προειδοποιεί τους επενδυτές για τα χαρτιά στα οποία γίνεται... πανηγύρι με τις συναλλαγές.

- Οτι στις μετοχές αυτές δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα blue chip της Σοφοκλέους, ούτε καν κάποιο από τα... εκκολαπτόμενα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

- Οτι κάποιες από τις μετοχές του FTSE-ASE-20 βρίσκονται στον αντίποδα, με εμπορευσιμότητα πολύ, μα πάρα πολύ, κάτω του...μετρίου, ή έστω και του... χαμηλού.

Το βασικότερο ίσως ερώτημα είναι πώς βρίσκονται μεταξύ των τίτλων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση της Σοφοκλέους, έναντι και των ξένων επενδυτών, μετοχές όπως αυτή της Αγροτικής Τράπεζας με μέση εμπορευσιμότητα το 2002, μόλις 0,010%. Ήτοι, λιγότερο από 30.000 τεμάχια την ημέρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση!!!!!

Μάλλον θα πρέπει να διερευνήσουμε διεξοδικά και τους λοιπούς δείκτες, να δούμε τι... θαύματα θα βρούμε!!

ΥΓ: Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πρακτικές, υποστηρίζουν ότι κατά ένα μέρος οι υψηλότατες συναλλαγές σε ορισμένες μετοχές, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό!

Γίνονται όχι με λεφτά, αλλά με... αέρα, καθώς το... Τ+ ”δώ είμαστε για πάρτι σας”, ζεί και βασιλεύει ακόμη και μετά τα περιβόητα margin accounts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v