Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2002

Η... ”κόμπλα” Χριστοδουλάκη με τα λαϊκά ομόλογα

Αρον- άρον φαίνεται να ήλθε η αναδίπλωση του κ. Χριστοδουλάκη σε σχέση με τα ”λαϊκά ομόλογα” υψηλής απόδοσης που θα διοχετεύονταν αυστηρά και μόνο σε ιδιώτες, με ”πλαφόν” τοποθέτησης τα 10.000 ευρώ, μέσω εφοριών και Ταχ. Ταμιευτηρίου και όχι μέσω τραπεζών.

Εν τούτοις, η χθεσινή διαρροή σε πρωινή εφημερίδα, ενδέχεται να είχε ως βασικό στόχο να ”μετρήσει αντιδράσεις” (ή μήπως να τις... δημιουργήσει;) κατα την προσφιλή πρακτική του κυβερνώντος κόμματος.

Οι αντιδράσεις φαίνεται πάντως ότι ήταν πολύ έντονες εκ μέρους των μεγάλων τραπεζών, κυρίως διότι ”εκτίθενται” στα μάτια των καταθετών τους, κι όχι τόσο για τις απώλειες που ενδεχομένως θα είχαν στην καταθετική τους βάση, αφου μια τέτοια έκδοση δεν θα είχε δα και... κολοσσιαίο μέγεθος.

Κι έτσι η ομιλία του υπουργού το βράδυ στη Βουλή, έγινε και πέρασε χωρίς καμία εξαγγελία, παρά τα όσα προανήγγειλαν σύμβουλοι του, έως και το μεσημέρι!!!

Το γεγονός ότι το σχέδιο Χριστοδουλάκη... έδειξε να ”κομπλάρει” δεν σημαίνει όμως και ”νίκη” της πλευράς των τραπεζιτών, σε μια αντιπαράθεση περισσότερο ”πολιτικής” παρά ”οικονομικής” φύσεως.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι υπαρκτό απέναντι στους αποταμιευτές-ψηφοφόρους που βλέπουν τον πληθωρισμό να ”τρώει” το κομπόδεμα τους. Κι άν αυτή η πρώτη κίνηση του υπουργού, φάνηκε να παγώνει, σίγουρα και οι τραπεζίτες πήραν μια ”γεύση” της κυβερνητικής ”επιμονής” για το θέμα.

Προφανώς πρέπει να αναμένονται... σκληρές διαπραγματεύσεις!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v