Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2002

Μειώνεται το εύκολο... μεροκάματο

Σαφή απόπειρα περιορισμού στο εύκολο... μεροκάματο ορισμένων traders, (σε κάποιες περιπτώσεις όχι... άσχετων με τους βασικούς μετόχους των εμπλεκόμενων εταιριών, λένε οι κακές γλώσσες) αποτελεί στη πράξη το νέο μέτρο ειδικής διαπραγμάτευσης που θα επιβάλλει το Χ.Α. στις μετοχές οι οποίες έχουν συστηματικά μεγάλο ”άνοιγμα” ανάμεσα στην τιμή αγοράς και στην τιμή πώλησης.

Κι αυτό γιατί δεν είναι ασύνηθες, ως αναφέρουν γνώστες των σχετικών... διαδικασιών, το φαινόμενο άτυπου market making από κάποιους, σε μετοχές με μικρή κίνηση.

Οπου βεβαίως αυτοί οι ”market makers” πουλάνε σε τιμη Χ και αγοράζουν σε τιμή Χ-2% ή και περισσότερο, κερδίζοντας το... μεροκάματο απο τις ίδιες τις κινήσεις, κι όχι από τη μεταβολή της τιμής...

Βεβαίως η ύπαρξη ευκαιρίας για τέτοιο κέρδος δεν οφείλεται κατ’ ανάγκη στους traders (που το εκμεταλλεύονται όσο μπορούν), αλλά και στην έλλειψη ενεργής ζήτησης για τη μετοχή που οδηγεί τους αγοραστές να ζητούν discount έναντι της τιμής πώλησης για να αγοράσουν, ακόμη κι αν τα... fundamentals είναι ενθαρυντικά.

Αυτή την ουσιαστική ”ψαλίδα” στο επενδυτικό ενδιαφέρον επιχειρεί κυρίως να περιορίσει το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v