Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2022

Ακρίβεια: Οι επόμενοι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» - Το deal για Alpha TV και οι καραμπόλες - Χάσαμε στο παραπέντε τον Ελον Μασκ;

Ακρίβεια: Οι επόμενοι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» - Το deal για Alpha TV και οι καραμπόλες - Χάσαμε στο παραπέντε τον Ελον Μασκ;

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ: Με μεγάλη επισημότητα αναμένεται η σημερινή εκδήλωση της Endeavor για τον εορτασμό των 10 χρόνων της, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Netflix στο Ηρώδειο.

Κάποιες πηγές ωστόσο λένε ότι ο αρχικός στόχος ήταν να έρθει ο Elon Musk. Η απόφαση για την εκδήλωση, όμως, ελήφθη τελευταία στιγμή και για να υπάρξει θετική απάντηση θα έπρεπε να είχε προηγηθεί πάνω από ένας μήνας από το αίτημα. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι πρώτα κλείστηκε η τοποθεσία της εκδήλωσης, δηλαδή το Ηρώδειο, και κατόπιν αναζητήθηκε ο... υψηλός καλεσμένος.

Ως Ελληνες πάντα τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Ομως κάποτε δεν μας βγαίνει...

 

ΤΑΙΠΕΔ: Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται ότι ανακτά σταδιακά το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών, κάτι που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ΤΑΙΠΕΔ. Γι’ αυτό και οι επικεφαλής του Ταμείου, πέρα από τα γνωστά projects που παίρνουν τον δρόμο τους, «τρέχουν» να ωριμάσουν άλλα 10 ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν υπό το πρίσμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Κάποια από τα «φιλέτα», τους φακέλους των οποίων ξεσκονίζει το ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκονται στη Χαλκιδική, κάποια άλλα στην Πελοπόννησο και πάει λέγοντας…

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκεντρώνει ένα οικόπεδο που βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι, έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να μετατραπεί σε… αεροδρόμιο!

Ετσι τουλάχιστον λένε οι γνωρίζοντες…

 

ΑΓΟΡΕΣ: Η ανακοίνωση σημαντικά αυξημένου πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όπως και τα «μαντάτα» από την Κομισιόν για την επάρκεια φυσικού αερίου και τα μέτρα που προτείνονται, όπως και η προειδοποίηση του ΔΝΤ μπορεί να μην επηρέασαν χθες τη Σοφοκλέους, «μαυρίζουν» όμως ακόμη περισσότερο ένα ήδη βεβαρημένο τοπίο.

Σχεδόν όλοι συμφωνούν πλέον ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι δυσκολότερο από το πρώτο και ότι μάλλον θα μπούμε στο 2023 με αρνητική δυναμική. Όπως αναφέραμε όμως σε προηγούμενο σχόλιο, στη χώρα μας θα δούμε τις οικονομικές επιπτώσεις με χρονοκαθυστέρηση τουλάχιστον ενός τριμήνου, λόγω τουρισμού και δυναμικής των ενισχύσεων για την πανδημία. Στις αγορές πάντως, ήδη προεξοφλείται...

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Το γεγονός ότι από εδώ μέχρι και τη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί σπεύδουν να φορτώσουν μέρος της «ρετσινιάς» για την ακρίβεια στις επιχειρήσεις, ανησυχεί πέρα από τους ήδη «βρεγμένους», όπως οι εταιρείες ενέργειας, και αρκετούς ακόμη κλάδους.

Ουδείς, όσο ισχυρός κι αν είναι, δύναται να εισχωρήσει ανάμεσα στον πολιτικό και τις… ψήφους που εναγωνίως αποζητά. Οπότε, δεδομένης της μακράς προεκλογικής περιόδου, αρκετοί κλάδοι προετοιμάζονται για τέτοιου είδους επικοινωνιακούς κραδασμούς ή, επί το λαϊκότερο, για τον ρόλο του «αποδιοπομπαίου τράγου».

Όχι ότι δεν υπάρχουν και «σάπια φρούτα», αλλά η δαιμονοποίηση ολόκληρων κλάδων δεν ωφελεί σε τίποτε. Κι όμως το έκανε και ο πρόεδρος Μπάιντεν, όχι μόνο με τις εταιρείες ενέργειας αλλά και με τους... βενζινάδες

 

ALPHA TV: Συσσωρεύονται με τον χρόνο οι πληροφορίες, από σοβαρές πηγές, ότι το 50% του τηλεοπτικού σταθμού πέρασε από τη Motor Oil σε συμφέροντα συνδεόμενα με τον δισεκατομμυριούχο μέτοχο της United Group Ντράγκαν Σόλακ.

Με αυτά τα δεδομένα, υποθέτουμε ότι εφόσον καταπέσει ο ελληνικός νόμος που το απαγορεύει, το ποσοστό αυτό θα περάσει στη συνέχεια στη United Group ή σε ελληνική θυγατρική της.

Ο πωλητής πάντως τη δουλειά του την έκανε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v