Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2023

Ανατιμήσεις: Το σχέδιο Σκρέκα και η παγίδα-Κλειδώνουν πωλητήρια για λιμάνια & μαρίνες-Zoom: Το υβριδικό μοντέλο και η... βουτιά

Ανατιμήσεις: Το σχέδιο Σκρέκα και η παγίδα-Κλειδώνουν πωλητήρια για λιμάνια & μαρίνες-Zoom: Το υβριδικό μοντέλο και η... βουτιά

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: Η στήλη παρακολουθεί στενά το θέμα και τις κινήσεις της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα».

Ετσι, δεν μπορεί να μην σχολιάσει την πρόθεσή του αρμόδιου υπουργού Κ. Σκρέκα να «επιβραβεύσει» τις εταιρείες που θα ανακοινώσουν μόνιμες μειώσεις τιμών.

Όπως κατέγραψε χθες το Euro2day.gr, στο σχεδιασμό ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι. Ενας εξ αυτών να «πριμοδοτηθούν» εταιρείες που κατά το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε μπαράζ ανατιμήσεων και έχουν την πολυτέλεια σήμερα, ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους, να μειώσουν την τιμή σε κάποιους κωδικούς πάνω από 5%.

Κρατήστε το τελευταίο. Σε κάποιους κωδικούς. Και ποιες εταιρείες έχουν αυτή τη δυνατότητα; Όσες διαθέτουν πληθώρα προϊόντων σε διάφορες κατηγορίες, άρα πολύ εύκολα μπορούν να επιλέξουν ένα προϊόν από το «σωρό» -κατά προτίμηση που δεν «τραβάει», άρα δεν θα τους κοστίσει- να το κάνουν κράχτη και να κερδίσουν και τσάμπα διαφήμιση.

Win Win και στο ράλι των ανατιμήσεων και στη δωρεάν διαφήμιση.

 

ZOOM: Η εταιρεία που έγινε συνώνυμο της τηλεργασίας στέλνει σήμα τους εργαζομένους τους για… επιστροφή στο γραφείο.

Η εταιρεία που παράγει το γνωστό λογισμικό, με το οποίο όλοι μάθαμε να επικοινωνούμε στη διάρκεια της πανδημίας, απαιτεί πλέον από τους υπαλλήλους της φυσική παρουσία τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Το μέτρο ισχύει για όσους μένουν σε αποστάσεις έως 50 μίλια από σημεία που έχει γραφεία.

Αυτή είναι η νέα «υβριδική» προσέγγιση που υιοθετείται από όλο και περισσότερους ομίλους ανά τον κόσμο μετά την εποχή των lockdowns.

Θυμίζουμε ότι η αξία της μετοχής πολλαπλασιάστηκε επί 15 έναντι της τιμής εισαγωγής που έγινε ένα χρόνο προ της πανδημίας. Η χρηματιστηριακή της αξία στην κορύφωσή της έφτασε τα 140 δισ. δολάρια, μετατρέποντας την σε μεγάλο νικητή της πανδημίας. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η σταδιακή επιστροφή των πελατών της στα γραφεία κόστισε σε έσοδα και οδήγησε τον τίτλο σε απώλειες 85%. 

Τώρα και η Zoom ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι...

 

ΤΑΙΠΕΔ Ι: Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραχώρηση των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου στους πλειοδότες των σχετικών διαγωνισμών.

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, με πλειοδότη τον όμιλο Grimaldi.

Αμεσα αναμένεται να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η σύμβαση παραχώρησης για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, με τον ιταλικό όμιλο Grimaldi να πλειοδοτεί και σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Εν τω μεταξύ στις 23 Αυγούστου, μετά από μικρή παράταση, αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.

Οι διεκδικητές είναι οκτώ... 

 

ΤΑΙΠΕΔ ΙΙ: Κινητικότητα επικρατεί και στο μέτωπο των μαρινών. Από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα περάσει προσεχώς και η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας της Πύλου, στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της οποίας αναδείχθηκε πλειοδότης το σχήμα των εταιρειών D Marinas Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε. - Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που «τρέχει» την Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Αντίστοιχα, το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο τα συμβατικά κείμενα του διαγωνισμού για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, στον οποίο προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η θυγατρική LAMDA Marinas Investment S.M.S.A., μέλος του ομίλου LAMDA Development.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v