Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2003

Υφυπουργοί για γέλια και για ..κλάματα!!!!

Αφωνοι έμειναν όσοι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τη δήλωση του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα, στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τα επιτόκια των τραπεζών και την κίνηση της Alpha Bank να τα αυξήσει.

Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο λαϊκισμού, αφέλειας, ενδεχομένως και ξεκάθαρης...βλακείας γιαυτό και την παραθέτουμε αυτούσια, σημειώνοντας ότι αφορά τα... πιστωτικά ιδρύματα:

”Δεν μπορούν να είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα. Πρέπει να είναι ιδρύματα αρωγής, αλληλεγγύης, συμπαράστασης στην προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου, στην προσπάθεια του Ελληνα καταναλωτή, του Ελληνα πολίτη για ένα καλύτερο στεγαστικό δάνειο, για ένα καλύτερο καταναλωτικό!!!

Αυτά είπε την Παρασκευή ο... αιθεροβάμων κ. Πάχτας, η επαγγελματική εμπειρία του οποίου περιορίζεται στην βιομηχανική Χημεία, την οποία σπούδασε και εξάσκησε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών!!!

Κι έτσι έρχεται να... ”ζευγαρώσει” με τον έτερο υφυπουργό, τον δικηγόρο κ. Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος έχοντας προηγουμένως περάσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού, θεώρησε προφανώς ότι είχε ακόμη να κάνει με ΠΑΕ και παράγοντες του ποδοσφαίρου κι έτσι δεν δίστασε να κάνει λόγο (προφορικώς διότι στο... γραπτό έφυγε για ευνόητους λόγους το σχόλιο) περί ”μαυραγοριτισμού” των τραπεζών!!!

Aς δούμε όμως ορισμένα ακόμη πράγματα από το βιογραφικό του κ. Πάχτα, όπως αυτό παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου του:

” Από τον Ιανουάριο του 1996 μέχρι σήμερα, υπηρετεί αδιάκοπα ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη.

Ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας είναι αρμόδιος για τη διαχείριση και παρακολούθηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, για τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Επενδύσεις, ενώ έχει υπό την εποπτεία του τη Μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ) και το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ). Ολοκλήρωσε το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ ήταν αρμόδιος για το σχεδιασμό και την έναρξη υλοποίησης του Γ΄ ΚΠΣ.”

Ολα αυτά αγαπητοί φίλοι τα κάμνει ο φίλτατος κ. Πάχτας, ο οποίος παρόλα αυτά φαίνεται να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ούτε το στοιχειώδες, αυτό που γνωρίζουν άπαντες. Οτι οι τράπεζες, είναι αμιγώς ...κερδοσκοπικά ιδρύματα, τα περισσότερα δε εξ αυτών, εισηγμένα στο Χρηματιστήριο.

Μήπως είναι ώρα ο κ. Πάχτας να ξαναγυρίσει στη... Χημεία των Βρυξελλών και ο κ. Φλωρίδης στη δικηγορία του νομού Κιλκίς, ή έστω να γυρίσουν στα βουλευτικά τους καθήκοντα;

Διότι για υφυπουργοί Οικονομικών σίγουρα δεν κάνουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v