Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2003

Η Εικόνα Ηχος, ο Χαμαιλέων και τα... 600.000 ευρώ

Επιστολή προς το euro2day.gr με την οποία απαντά σε πρόσφατο σχόλιο του Χαμαιλέοντα, έστειλε η εταιρία Εικόνα Ηχος, μέσω της οποίας το επενδυτικό κοινό έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί ότι η θυγατρική Εικόνα Ηχος Νοτίου Ελλάδος πωλήθηκε στη ΣΥΚΑΡΗΣ έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ.

Επίσης, η καλή εταιρία μας απαντά λεπτομερώς - προς τιμήν της- και για τις αγορές που πραγματοποίησαν δύο εκ των βασικών μετόχων της:

”Σχετικά με την γνωστοποίηση διενέργειας συναλλαγών των βασικών μετόχων κ.κ. Μουστακαλή Κ. και Γαρμπή Κ.

Στις 13/01/2003 οι ανωτέρω μέτοχοι γνωστοποίησαν την διενέργεια συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) που αφορούσε αγορά μετοχών της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ, από τον κ. Μουστακαλή 167.000 μετοχών και από τον κ. Γαρμπή 235.000 μετοχών, κατά το χρονικό διάστημα 16/01/03 – 31/01/03.

Τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέσω των οποίων θα διενεργούνταν οι συναλλαγές ήταν: ΑΣΠΙΣ, ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ, C.F.S, NEXUS EUROLINK.

Βάσει της Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας, εφόσον οι συναλλαγές που τελικά πραγματοποιούνται αποκλίνουν ουσιωδώς από αυτές που έχουν ανακοινωθεί, το υπόχρεο πρόσωπο προβαίνει σε νέα ανακοίνωση (εγκύκλιος αριθμ. 10 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).

Οι εν λόγω μέτοχοι δεν προέβησαν σε νέα ανακοίνωση γιατί ο επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών που δηλώθηκε, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία απολύτως απόκλιση.

Επίσης, οι ΑΧΕ μέσω των οποίων διενεργήθηκαν οι συναλλαγές, δεν υποχρεούνται σε ανακοίνωση για το αν διενήργησαν συναλλαγές και τον όγκο αυτών.

Εσείς λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας την ανακοίνωση μιας εκ των χρηματιστηριακών εταιριών (ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ), καταλήξατε στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι οι μέτοχοι ”… δεν φαίνεται να αγόρασαν περισσότερα από 100.000 τεμάχια”.

Σχετικά με την πώληση στην ΣΥΚΑΡΗΣ ΑΕ του συνόλου των μετοχών που κατείχε η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ στην θυγατρική της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΕ.

Για την πώληση της συμμετοχής αυτής, δεν απαιτείτο απόφαση Γενικής Συνέλευσης, αρκούσε και μόνη η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της εταιρίας έκρινε σωστό, για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης, να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα ελάμβανε την απόφαση για ένα μεγάλης οικονομικής και στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26/11/02, παρουσία πολλών μετόχων και δημοσιογράφων, γνωστοποιήθηκαν το περιεχόμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί με την ΣΥΚΑΡΗΣ ΑΕ, οι λόγοι της πώλησης, οι οικονομικοί όροι αυτής της συμφωνίας και βέβαια το συμφωνηθέν τίμημα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 600.000 €.”

Ετσι, καταλήγει η επιστολή της εταιρίας. Κι εμείς -προς το παρόν-δεν έχουμε να παρατηρήσουμε παρά μόνον ότι για ένα τέτοιο στρατηγικής σημασίας γεγονός, επιβάλλεται να δημοσιοποιείται το ύψος του τιμήματος τόσο στις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, όσο και στα Δελτία Τύπου, για όσους -μετόχους και μη- δεν είχαν την τύχη να παραβρεθούν στη Συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v