Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2003

Η Plias των ... δικαιολογιών και η νομοθεσία

Σε... δόσεις μας ήλθαν οι ανακοινώσεις του ομίλου εταιριών Plias, (για όσους δεν το θυμούνται πρόκειται για τον ένδοξο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ του 1999), συμφερόντων Δαυίδ-Λεβέντη, για τα αποτελέσματα του 2002.

Τη μία ημέρα λάβαμε εκτενέστατη ανακοίνωση στην οποία ”εξηγείτο” γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο... φαίνονται (όπως ας πούμε ότι ο δανεισμός μειώθηκε από 56,6 σε... 56,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 500.000 ευρώ!!!!)

Χθες βεβαίως λάβαμε και ”συμπληρωματικό” πίνακα στον οποίο αναγράφονται ή καλύτερα... ”φωσφωρίζουν” οι ζημιές. Σε επίπεδο μητρικής, το 2002 εμφανίζονται ζημίες 5,322 εκατ. ευρώ, από κέρδη 1,215 εκατ. ευρώ το 2001, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο έχουμε μια αύξηση των ζημιών κατά περισσότερο από 50%, ήτοι από 11,089 εκατ. ευρώ σε 17,216 εκατ. ευρώ.

Οσο για την καθαρή θέση της εταιρίας, σε ενοποιημένο επίπεδο, είναι βεβαίως αρνητική κατά 15,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2001.

Ωστόσο, το κύριο ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι ζημίες που εμφανίζονται, σε σχέση με τους τζίρους, δημιουργούν πλέον θέμα επιτήρησης της εταιρίας, καθότι και μεγαλύτερες είναι σε σχέση με πέρυσι και το 20% του κύκλου εργασιών ξεπερνούν, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία...

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι σχετικές διατάξεις δεν προβλέπουν επιτήρηση μόνο σε περίπτωση τριών ζημιογόνων χρήσεων, αλλά και σε περίπτωση όπου σε μία χρήση, τα πρό φόρων αποτελέσματα είναι αρνητικά, είναι σε απόλυτο μέγεθος μεγαλύτερα από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης και ταυτόχρονα είναι μεγαλύτερα από το 20% του κύκλου εργασιών της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v