Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2003

Η Θεμελιοδομή και η ”πολιτική ευθύνη” για το ΧΑ

Η ”κόντρα” της Θεμελιοδομής με τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου για το θέμα της επιτήρησης, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης-καταχώρησης εκ μέρους της πρώτης, μέσω της οποίας η καλή εταιρία αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης.

Ο Χαμαιλέων δεν έχει τις γνώσεις για να υπεισέλθει στην ουσία της διαμάχης, ιδίως καθόσον το όλο ζήτημα φαίνεται να αφορά το αν θα έπρεπε ή όχι να συνυπολογιστούν οι τζίροι της εταιρίας από κοινοπραξίες.



Θεωρεί όμως ότι η ανακοίνωση της Θεμελιοδομής περιλαμβάνει ένα σημαντικότατο ολίσθημα, το οποίο αν μη τι άλλο θίγει βάναυσα το κύρος της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, ενώ ουδόλως εξυπηρετεί, δεδομένης και της όλης συγκυρίας, τους σκοπούς και την ”διαμαρτυρία” της εταιρίας.

Στο τέλος λοιπόν της ανακοίνωσης αναφέρονται, αυτολεξεί, τα εξής:

”Καλούμε τέλος εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη για την λειτουργία του ΧΑ, να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή στις εύλογες διαμαρτυρίες μας”!!!!

Η τεχνιέντως αόριστη επίκληση εις ”εκείνους” (δεν ξέρουν δηλαδή ποιοί... ακριβώς έχουν την πολιτική ευθύνη για το ΧΑ;) ουδόλως αλλοιώνει το... βαθύ νόημα της πρότασης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ”επικοινωνιολόγοι” και οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας την εμφανίζουν να καλεί ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ τις πολιτικές αρχές (τον υπουργό; τον γενικό γραμματέα; τον... πρωθυπουργό;) να επέμβουν σε ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί καθ’ ύλην αρμοδιότητα του 11μελούς δοικητικού συμβουλίου του ΧΑ, μέρος του οποίου βεβαίως ”διορίζεται”, ένα άλλο όμως προέρχεται απευθείας από τις δυνάμεις της αγοράς!!

Ουδείς βέβαια αμφιβάλλει ότι τέτοιου είδους πράγματα ίσως να γίνονται στην Ελλάδα, όμως δεν λέγονται, πολύ δε περισσότερο δεν... γράφονται!!! (Ετσι για να παραφράσουμε και τον πολιτικό που έλεγε ότι ”υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, κι άλλα που γίνονται αλλά δεν... λέγονται”)

Στην Σοφοκλέους του 2003 που έχει υποφέρει επί χρόνια τα πάνδεινα από την ανάμιξη των... ”πολιτικών προϊσταμένων” του ΧΑ σε ζητήματα της αγοράς, τέτοια επικοινωνιακά λάθη γίνονται επικίνδυνα ”μπούμεραγκ”!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v