Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2003

Τα εξάμηνα της Wall και το... ”ζήσε Μάη μου”

Ο Χαμαιλέων επιθυμεί σφόδρα τη συνέχιση της ανοδικής τάσης σε όλες τις αγορές, πλην όμως αρέσκεται στις στατιστικές παρατηρήσεις, ακόμη κι όταν δεν τον... βολεύουν!!!

Μόλις χθες λοιπόν, έπεσε στα χέρια του το stocktraders Almanac 2003 στις σελίδες του οποίου περιγράφεται λεπτομερώς το γεγονός ότι η πορεία της Wall Street τα τελευταία 50+ χρόνια χωρίζεται στατιστικά σε δύο...εξάμηνα, ένα ανοδικό (Οκτώβριος- Απρίλιος) και ένα πτωτικό (Μάιος- Σεπτέμβριος).

Χειρότερος μήνας είναι συνήθως ο Σεπτέμβριος, αλλά και ο Μάιος δεν έχει τόσο... αξιοζήλευτη συμπεριφορά. Την περίοδο 1964-1985, ο Μάιος ήταν μάλλον κακός μήνας (15 φορές στις 20 ήταν καθοδικός), ενώ από το 1985 έως το 1997 ήταν ανοδικός (έως και εννέα φορές στη...σειρά!).

Τα πράγματα όμως άλλαξαν πάλι τα τελευταία πέντε χρόνια, με το Μάη να κινείται πτωτικά τέσσερις στις πέντε φορές!

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει τώρα!!

ΥΓ: Ειδικώς για το NASDAQ, το στατιστικά ”καλό” εξάμηνο ξεκινά το Νοέμβριο και λήγει τον Ιούνιο, υποστηρίζουν οι στατιστικολάτρες του Stocktraders Almanac, οι οποίοι σημειωτέον διαθέτουν έως και τις ποσοστιαίες πιθανότητες να είναι ανοδική μια συνεδρίαση της Wall, με βάση τα ιστορικά πεπραγμένα των τελευταίων 50, αλλά και των τελευταίων 20 ετών!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v