Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2003

Ενδοοικογενειακές… ”μετοχοκινήσεις” του κ. Φέσσα

Κι έτσι ξαφνικά, ο κ. Φέσσας αποφάσισε να μας αποκαλύψει επισήμως χθες, αυτό που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε.

Δηλαδή ότι ο ίδιος και η σύζυγος του κατέχουν την καταστατική πλειοψηφία της INFOQUEST. Συγκεκριμένα, κατόπιν, λέει, σύναψης ιδιωτικών συμφωνητικών μια σειρά από offshore εταιρίες πέρασαν ολοκληρωτικά είτε στον έλεγχο του ιδίου, είτε στον έλεγχο της συζύγου του, κας Ευτυχίας Κουτσουρέλη.

Οπότε πλέον γνωρίζουμε πέραν πάσης… αμφιβολίας, ότι ο κ. Φέσσας ελέγχει το 42,59%, ενώ η σύζυγος του ελέγχει το υπόλοιπο 25,31%. Σύνολον 67,9%, ενώ άλλο 4% βρίσκεται εις τας χείρας της εταιρίας, κατόπιν ”αγοράς ιδίων”.

Το ερώτημα βέβαια είναι α) γιατί επελέγη αυτός ο χρόνος για να αναληφθεί επισήμως ο έλεγχος των ποσοστών, αλλά και αυτός ο τρόπος (απόλυτο ξεκαθάρισμα των… συζυγικών ποσοστών) και β) τι άλλα ποσοστά μπορεί να είναι μικρότερα του 5% και να βρίσκονται στα χέρια άλλων off shore, συμφερόντων της οικογενείας Φέσσα;

ΥΓ: Οι ”κακές γλώσσες” επιμένουν ότι αναζητείται γενικώς… way out από ορισμένες άκρως δυσάρεστες επιχειρηματικές ”συνθήκες”, χωρίς όμως έως στιγμής να έχει βρεθεί ”ευήκοον επιχειρηματικό ους”. Κι ας βοηθάνε όσο μπορούν οι ”φίλοι”.

Λίγη υπομονή κι όλο και κάτι παραπάνω θα… μάθουμε.

ΥΓ2: Αραγε τι κινήσεις να έχουν κάνει στο παρελθόν αυτές οι εταιρίες που τώρα μαθαίνουμε επίσημα ότι ανήκαν στον έλεγχο της οικογενείας Φέσσα;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ώρα το χρηματιστήριο να ”ρωτήσει” τις διάφορες offshore, εις ποίου τον... έλεγχο ανήκουν, έτσι για να μπεί και μια τάξη στα μετοχολόγια που αυτή τη στιγμή μάλλον δεν ανταποκρίνονται και τόσο στην πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v