Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2003

Ετοιμη για... κολoβή αύξηση η Plias!!!

Eπιτέλους, κατόπιν της παρόδου σεβαστού διαστήματος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι βασικοί της μέτοχοι ευελπιστούσαν ότι δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, η πολύπαθη εταιρία PLIAS του ομίλου Δαυίδ-Λεβέντη, συγκαλεί συνέλευση με σκοπό την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πέραν κάποιων τεχνικών στοιχείων (κεφαλαιοποίηση αποθεματικών reverse split κ.λ.π.), τα οποία μπορείτε να διαβάσετε λεπτομερώς στη σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση, είτε από τη σχετική σελίδα του euro2day.gr, είτε μέσω της ”Αναζήτησης Μετοχής”, η εταιρία αναγγέλει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και για αύξηση με καταβολή μετρητών, διατυπώνοντας όμως εξ αρχής, τις επιφυλάξεις της για το ενδεχόμενο συμμετοχής των...λοιπών μετόχων.

Γι αυτό και υπάρχει ρητή αναφορά στη σχετική απόφαση, του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920. Τι προβλέπει αυτή η διάταξη θα μου πείτε.

Προβλέπει λοιπόν, ότι σε περίπτωση μερικής κάλυψης, το κεφάλαιο θα αυξηθεί μόνο κατά το ποσό που συγκεντρώθηκε!!!

Οπως και να το κάνουμε, με γνώμονα τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας, αλλά και την τρέχουσα τιμή των 0,73 ευρώ (έναντι χαμηλού 0,31 ευρώ, μην το ξεχνάμε) και reverse split χρειάζεται και... ”μαγικά” για να ”ψηθούν” τώρα οι απλοί μέτοχοι να συμμετάσχουν.

Το βασικό θέμα όμως είναι ότι δεν ”ψήνεται” κανένας άλλος, ούτε καν οι βασικοί μέτοχοι, να καλύψουν- όπως θα μπορούσαν- στο σύνολο τους, τα... αδιάθετα δικαιώματα.

Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό; Οτι ”τόσα βάζουμε εμείς γιατί τόσα χρειάζονται κι αν έλθουν παραπάνω έχει καλώς” ή ότι ”τόσα βάζουμε εμείς κι αν χρειάζονται περισσότερα και δεν έλθουν... τι να κάνουμε”;

Διαλέγετε και... παίρνετε!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v