Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2008

ΟΤΕ: Συγκατοίκηση «ίσων» και… τρέχα γύρευε

ΟΤΕ: Συγκατοίκηση «ίσων» και… τρέχα γύρευε
Ακούμε με πολύ ενδιαφέρον τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στους Γερμανούς της Deutsche Telekom να αποκτήσουν συνολικά το 25% +1 μετοχή και να κρατήσει και το Δημόσιο 25% +1 μετοχή ώστε να έχουν από κοινού 50% συν… 2 μετοχές.

Ο... Σολομώντας θα ήταν περήφανος!

Κατανοούμε επίσης τον δισταγμό της κυβέρνησης μπροστά στο πολιτικό κόστος που φαίνεται να δημιουργείται από το γεγονός ότι ο ΟΤΕ (λογικά) θα ελέγχεται από τους Γερμανούς.

Ήθελαν, λέγανε, να «γλιτώσουν» τη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση από τα… νύχια των «αδιαφανών», «μυστήριων, «αραβικών» κεφαλαίων και άλλα τέτοια... νόστιμα, πλην όμως στους εργαζομένους δεν αρέσει καθόλου όπως φαίνεται (ούτε όμως και στην αντιπολίτευση) η προοπτική της… γερμανικής πειθαρχίας!

Όλα αυτά τα καμώματα, όμως, περί συγκατοίκησης και συνδιοίκησης διόλου δεν αρέσουν στο εξωτερικό. Εκεί προφανώς την ξέρουν την παροιμία «ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς».

Και καθόλου δεν εντυπωσιάζονται από την προοπτική να είναι το ελληνικό δημόσιο στα πόδια των Γερμανών. Κάθε άλλο.

Όσο για τη φερόμενη δήλωση του (εικονιζόμενου) κ. Αλογοσκούφη ότι η διάταξη του 20% εξακολουθεί να ισχύει, αυτή μπορεί να προκαλεί στους Γερμανούς κρύο ιδρώτα (μήπως και τους ξημερώσουν κάποια μέρα δυσάρεστες εκπλήξεις), πλην όμως στους υπόλοιπους (λέγε με EFG για το Τ.Τ.) μάλλον… γέλιο προκαλεί.

Η κυβέρνηση (και ο ίδιος ο υπουργός, βεβαίως) έχει πλέον βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Όχι τίποτε άλλο, άντε να αποδείξουν ότι το Τ.Τ. έχει στρατηγικής σημασίας υποδομές και δίκτυο ή να υπαινιχτούν ότι ο όμιλος Λάτση είναι… Sovereign Fund.

Μετά και τον κυβερνητικό τραγέλαφο με τη MIG, θα γελάσει πλέον κι ο κάθε πικραμένος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v