Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2008

Η Σελόντα και το... ρεκόρ αποτυχημένων προβλέψεων

Η Σελόντα και το... ρεκόρ αποτυχημένων προβλέψεων
Τελικά φαίνεται ότι οι τεράστιες αποκλίσεις της πραγματικής κερδοφορίας εισηγμένων εταιριών σε σχέση με τις προβλέψεις που οι ίδιες έκαναν επίσημα, λίγο πριν από το τέλος του 2007, λαμβάνουν διαστάσεις... επιδημίας.

Σχετικά πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση της Space Hellas, τώρα θα μιλήσουμε για τη Σελόντα (που φαίνεται ότι πάει για το ρεκόρ), αν και υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2007, λοιπόν, οι προβλέψεις του ομίλου Σελόντα για το σύνολο του έτους έκαναν λόγο για  κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 11,1 εκατ. ευρώ με κύκλο εργασιών της τάξεως των 96 εκατ. ευρώ. 

Τελικά στις 31/3/08 ο όμιλος ανακοίνωσε κύκλο εργασιών ύψους μόλις  84,6 εκατ. ευρώ και κέρδη που μετά βίας έφτασαν τα... 3,7 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για μια διαφορά άνω των 7,4 εκατ. ευρώ, ή αν θέλετε να το δούμε διαφορετικά, ο όμιλος της Σελόντα κατάφερε να κλείσει τον χρόνο με το... 1/3 των κερδών που μόλις έναν μήνα πριν από το κλείσιμό του προέβλεπε! 

Ούτε και στον τζίρο έπεσε μέσα βέβαια.

Ασφαλώς, η Σελόντα δεν το άφησε έτσι το θέμα, έβγαλε και... ανακοίνωση στην οποία σας παραπέμπουμε αν θέλετε να τη διαβάσετε στο euro2day.gr.

To ερώτημα όμως -παρά τα όσα λέει η εταιρία- παραμένει: Τι από αυτά ΔΕΝ γνώριζε στο τέλος Νοεμβρίου κι έπεσε τόσο πολύ έξω;

Ή μήπως... δεν έπεσε έξω;

Αλλά αυτήν την απάντηση δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να τη δώσουμε. Μάλλον άλλοι πρέπει να ρωτήσουν, μπας και λάβουν κάποια απάντηση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v