Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2008

Τράπεζα Κύπρου: Ποιοι και γιατί λαμβάνουν θέσεις

Τράπεζα Κύπρου: Ποιοι και γιατί λαμβάνουν θέσεις
Επειδή το έχουμε καταλάβει (εδώ και πολύ καιρό) ότι έχετε υψηλές απαιτήσεις από τη στήλη, ψάξαμε παραπάνω το... μυστήριο στην Τράπεζα Κύπρου, αυτό με τις πολλές μετοχές που άλλαζαν χέρια.  

Ένα μέρος του μυστηρίου, λοιπόν, αποδίδεται  σε ξένο fund, το Lone Pine Capital LLC, το οποίο επίσημα κατέχει το 5,1% από τις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με σχετική σημείωση ενεργεί ως διαχειριστής επενδυτικών ταμείων.

Τα πράγματα όμως είναι περισσότερο σύνθετα, καθώς πληροφορίες μας υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής κ. Π. Τσάκος πλέον ελέγχει γύρω ή και πάνω από το 3% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. 

Ο κ. Τσάκος είναι γνωστό ότι έχει... αδυναμία στις μετοχές τραπεζικών ομίλων, ενώ στο παρελθόν έχει διεκδικήσει και σοβαρή είσοδο σε μικρότερες τράπεζες, περιλαμβανομένης και μίας κυπριακής αν δεν μας απατά η πτωχή μας μνήμη. Φέρεται όμως να έχει και φιλικές σχέσεις με τη διοίκηση της Κύπρου.

Αν και είναι πολύ δύσκολο κάποιος να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια σε τέτοια θέματα, φαίνεται επιπροσθέτως ότι η συμμετοχή - διείσδυση της οικογένειας Τσάκου συνοδεύεται εδώ και αρκετό διάστημα από τοποθετήσεις και κάποιων άλλων μεγαλοεπενδυτών.
 
Οι οποίες όμως ουδόλως δείχνουν να ανησυχούν το Δ.Σ. της τράπεζας.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι όλες οι συμμετοχές αυτές γίνονται από φιλικά συμφέροντα προς τη διοίκηση  (στα... υψηλότερα επίπεδα αυτής για να ακριβολογήσουμε) και αποτελούν εν δυνάμει στήριξη, λίαν χρήσιμη σε διάφορα... υποθετικά σενάρια. 

Ο χρόνος βεβαίως θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v