Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2008

Σφηνάκια για ΓΕΝΙΚΗ, ΚΛΜ, ΕΥΠΙΚ και... ΝΤΥΝΑΝ

Σφηνάκια για ΓΕΝΙΚΗ, ΚΛΜ, ΕΥΠΙΚ και... ΝΤΥΝΑΝ
ΝΤΥΝΑΝ- ΙΑΤΡΙΚΟ- ΕUROMEDICA: Προς το παρόν μάλλον... συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρουν Ιατρικό Αθηνών και Euromedica στο Ερρίκος Ντυνάν, παρά διαχείριση ασκούν.

Kι όπως όλα δείχνουν, έτσι θα κυλήσει η φετινή χρονιά μέχρι να λήξει και η σύμβαση.

Η διοίκηση του Ντυνάν εν τω μεταξύ διαπραγματεύεται με το υπουργείο τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα λάβει εφόσον δεχτεί να στεγαστεί στο Ντυνάν η Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου.

Επομένως, όταν έρθει η ώρα να ανανεωθεί η σύμβαση διαχείρισης μπορεί οι κλίνες του Ντυνάν που θα βρίσκονται εκτός ΕΣΥ να είναι και αισθητά μειωμένες.

Δεινός παίκτης... πόκας αναδεικνύεται ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Όχι πως κι οι άλλοι δεν περίμεναν ότι κάπως έτσι θα εξελιχθεί η κατάσταση...

Για τις εντυπώσεις όμως όλοι παίζουν τον... ρόλο τους!

---------------------------------------------

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Με την εξαγορά της Universal Life Ελλάδος συνεχίζεται το πρόγραμμα ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Πίστης το οποίο δρομολογήθηκε μετά την είσοδο της Πειραιώς με 30% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η απόκτηση της Universal -εφόσον ολοκληρωθεί- θα προσθέσει παραγωγή άνω των 7 εκατ. ευρώ στις εργασίες του κλάδου Ζωής της Ευρωπαϊκής Πίστης η οποία πρόσφατα απέκτησε και το χαρτοφυλάκιο εργασιών Ζωής και Αστικής Ευθύνης (πλην Αστικής Ευθύνης Σκαφών) της Ορίζων ΑΕΓΑ.

Το τίμημα για την απόκτηση της Universal Life εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε ότι μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου η Ευρωπαϊκή Πίστη πληρώνει αμέσως. Και δεν είναι και πολλοί οι… χουβαρντάδες στην ασφαλιστική αγορά. Άλλοι δανείζονται για να πληρώσουν τα οφειλόμενα...

-----------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  Σχήμα εφοπλιστών μαζί με μεγαλοχρηματιστή φέρεται να έχει  βολιδοσκοπήσει τους Γάλλους για το αν προτίθενται να πουλήσουν.

Τι τη θέλουν τη Γενική;

Να τη μετεξελίξουν, λέει το "στόρι",  σε τράπεζα με ισχυρή θέση στην επενδυτική τραπεζική (εξ ου και ο μεγαλοχρηματιστής μάλλον θα πουλήσει ή θα εισφέρει την ΑΧΕ του) με ισχυρή παρουσία και στο Shipping.

Πάντως, με τις φουρτούνες που περνούν στα κεντρικά της SocGen οι Γάλλοι, δεν φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους τι θα κάνουν με τη Γενική. 

Αν όμως σε ορίζοντα κάποιων μηνών δεν την πουλήσουν, τότε μάλλον δεν προτίθενται να το κάνουν... γενικώς.

-------------------------------------------------

ΑΤΕ (Ασφαλιστική): Η καλή πορεία των αγορών πέρυσι ωφέλησε ιδιαίτερα και την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Κατέχοντας το 46% της ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ ενίσχυσε τα ενοποιημένα κέρδη της με 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ από το 33,38% της ΑΤΕ ΑΧΕΠΕΥ ενέγραψε κέρδη 3 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα όμως θα επηρεάζονταν αρνητικά κατά 7,4 εκατ. ευρώ αν κάποια ομόλογα εσωτερικού είχαν αποτιμηθεί σε εύλογη αξία.

Η εταιρία τα μετέφερε από το "χαρτοφυλάκιο διαθεσίμων προς πώληση" στο χαρτοφυλάκιο διακράτησης έως τη λήξη τους. Και ξεμπέρδεψε.

-------------------------------------------------

ΚΛΜ: Υστέρησαν σε σχέση με αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του 2007.  Αυτό συνέβη κυρίως λόγω  των χαμηλότερων επιδόσεων του κατασκευαστικού κλάδου αλλά και της σημαντικής απόκλισης από τους στόχους: α) στον αριθμό καταστημάτων και β) στις πωλήσεις  της αλυσίδας αξεσουάρ Colours & Beauty.

Να δούμε πώς θα πάει το τρίμηνο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v