Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2008

Κέκροψ: Τιμή-στόχο… δίνει ο Άρειος Πάγος!

Κέκροψ: Τιμή-στόχο… δίνει ο Άρειος Πάγος!
Μάλλον σε... δικαστικούς του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προστρέξει κάποιος παρά σε αναλυτές προκειμένου να διαπιστώσει αν τελικά η μετοχή του Κέκροπα είναι υποτιμημένη ή όχι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης κυμαίνεται γύρω στα 33 εκατ. ευρώ και οι τραπεζικές της υποχρεώσεις γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.

Απέναντι λοιπόν στα 34 αυτά εκατ. ευρώ, η εταιρία κυρίως έχει να αντιπαραθέσει:

- Πρώτον, ελεύθερα ακίνητα τρέχουσας αξίας γύρω στα 7,5 εκατ. ευρώ.
- Δεύτερον, συμμετοχές σε εταιρίες ακινήτων, οι οποίες αποτιμώνται λίγο πάνω από 9 εκατ. ευρώ.
- Και τρίτον -και κυριότερο- μια σειρά ακινήτων που σήμερα τελούν είτε υπό απαλλοτρίωση είτε υπό διεκδίκηση.

Όλα τα ακίνητα αυτά είναι αποτιμημένα στα βιβλία της εταιρίας σε τιμές κόστους, με δεδομένο μάλιστα ότι έχουν αγοραστεί το… 1923! (σωστά διαβάσατε: το 1923).

Η αντικειμενική (και μόνον αυτή)  αξία όλων των ακινήτων, που συνολικά είτε τελούν υπό απαλλοτρίωση είτε υπό διεκδίκηση, υπολογίζεται στα... 61,6 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, αν η εισηγμένη κερδίσει το σύνολο των δικαστικών της απαιτήσεων, τότε η αξία των ακινήτων της θα ανέρχεται τουλάχιστον σε 75 - 80 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση και ο δανεισμός της αθροίζονται μόλις στα 33 εκατ. (discount πάνω από 50%).

Αν όμως οι δικαστικές υποθέσεις του Κέκροπα εξελιχτούν κατά διαφορετικό τρόπο, τότε τα πιθανά σενάρια είναι πολλά και σαφώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και ως προς την αποτίμηση της εταιρίας κατά περίπτωση.

Κοινώς, ίσως το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν κατέχετε ή θέλετε να αποκτήσετε μετοχές της εταιρίας είναι να απευθυνθείτε στον… νομικό σας σύμβουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v