Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2008

Πέντε μετοχές που... "έβγαλαν μάτια"

Πέντε μετοχές που... έβγαλαν  μάτια
Μπορεί η αγορά να γύρισε χθες -και μάλιστα ολίγον… άτσαλα-, υπάρχουν όμως κάποιες μετοχές που η συμπεριφορά τους ίσως έχει ενδιαφέρον, έστω για τους… τολμηρούς.

Τα μέλη του euro2day.gr, μεταξύ των οποίων και ο Χαμαιλέων, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τέτοιες μετοχές, μέσω του εργαλείου Stock Screener, που επιλέγει και εμφανίζει μετοχές, με βάση σειρά προκαθορισμένων κριτηρίων , όπως η άνοδος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η άνοδος σε μία συνεδρίαση με μεγάλη αύξηση του όγκου, η διάσπαση κινητού μέσου όρου κ.λπ.

Χθες, λοιπόν, είχαμε αρκετές μετοχές που και σημαντική άνοδο τιμής κατέγραψαν και μεγάλους όγκους έκαναν.

Μεταξύ αυτών ξεχώρισε η πολύπαθη Q&R που «έγραψε» 19,75% με όγκο πάνω από… 11 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο όγκο του τελευταίου διμήνου. Ναι, έκανε χθες 200.000 τεμάχια - και το δεύτερο «20άρι» στα... κολλητά.

Προφανώς όχι… τυχαία.

Από κοντά η ΛΙΒΑΝΗΣ με άνοδο σε ποσοστό 9,38% και υπερδιπλάσιο όγκο από τα συνηθισμένα της (στα χοντρά... "μείον" της μετοχής, όμως, οι υπερβολές με τα stock options και άλλα φαινόμενα περίεργης εταιρικής διακυβέρνησης που ήδη έχουμε καταγράψει στο euro2day.gr) και η MULTIRAMA με 8,18% και τριπλάσιο όγκο απ' ό,τι ο μέσος όρος των τελευταίων 2 μηνών. Η απόδοσή της φτάνει το 18,2% μέσα σε 13 συνεδριάσεις. 

Στους πρωταγωνιστές και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που έκανε νέο ιστορικό υψηλό (σταθερή αξία όλου αυτού του διαστήματος, που απολύτως έγκαιρα είχαν εντοπίσει εδώ και πολύ καιρό αξιολογότατοι συνεργάτες της στήλης), με νέα άνοδο κατά 4,39% και τριπλάσιους όγκους από το κανονικό, αλλά και η SATO που συνεχίζει την ανοδική της κίνηση με 4,4% χθες, τιμή στο 1,9 ευρώ και απόδοση 20% σε 13 συνεδριάσεις.

Για την τελευταία σας είχαμε πει -επίσης έγκαιρα- σε κοινή αναφορά μας για τους δύο «επιπλάδες» της Σοφοκλέους. Ο ένας (ΔΡΟΜΕΑΣ) δείχνει να έχει ψιλοκολλήσει στην ανηφόρα, ο άλλος όμως (η SATO) δείχνει ακόμη… ξεκούραστος.

Έχει… είδηση σημαντική μπροστά της, λένε κάποιοι γνωρίζοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v