Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2002

” Ενδιαφερόμενοι δύο εκ των οποίων ο εξής... ένας”

Σας έλεγα προ ημερών οτι η Lukoil και ο όμιλος Λάτση θεωρούνται από τα ξένα μέσα ως έχοντες από κοινού το προβάδισμα για τη διεκδίκηση στρατηγικής συμμαχίας με τα ΕΛΠΕ.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι η αυστριακή OMV είναι εκτός παιχνιδιού. Είναι όμως εντός παιχνιδιού; Αυτό ουδείς φαίνεται να το γνωρίζει, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το συγκεκριμένο γκρούπ κατάφερε χθές να παρουσιάσει αποτελέσματα-ρεκόρ για το 2001, ( σε πλήρη αντίθεση με όλες τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρίες), τα οποία ήταν αυξημένα κατα 18% σε σχέση με το 2000.

Οχι οτι όλα είναι ρόδινα. Οι διεθνείς αναλυτές θεωρούν οτι τα αποτελέσματα του ομίλου ενδέχεται να επηρεαστούν στο άμεσο μέλλον από τις τιμές του πετρελαίου, ενώ ασκούν έντονη κριτική στη πολιτική της εταιρίας να μήν ενημερώνει για τις σημαντικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται ή αντίστοιχα δεν προτίθεται να προχωρήσει.

Για παράδειγμα, η OMV εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εξαγορά του πετρελαϊκού ομίλου PKN, στη Πολωνία, αλλά και για τα ΕΛΠΕ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις όμως, δεν ”δεσμεύεται” οτι θα προχωρήσει με επίσημες δηλώσεις του management.

Λέτε οι ενδιαφερόμενοι για τα ΕΛΠΕ να γίνουν ”δύο,εκ των οποίων ο εξής..ένας”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v