Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2003

Η Plias και ο ”ενθουσιασμός” των μετόχων

Με ενθουσιώδεις... πωλήσεις έγινε χθες δεκτή από τους μετόχους της PLIAS, η ”είδηση” για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 10 δισ. δρχ.

Η μετοχή κατέγραψε χθες μείωση κατά 11,76% με όγκο πωλήσεων κατά 40% υψηλότερο από το μέσο όγκο των τελευταίων 10 ημερών.

Προφανώς, μετά το μπαράζ ζημιών και απαξίωσης που ακολούθησε την προηγούμενη αύξηση (την ένδοξο εποχή της ευφορίας), κάποιοι αισθάνονται ολίγον... ”μουδιασμένοι” στην έκκληση της εταιρίας να βάλλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη.

Αυτό βεβαίως το είχαν προβλέψει οι βασικοί μέτοχοι, οπότε η αύξηση θα ισχύσει ακόμη κι αν καλυφθεί μόνο το δικό τους αναλογούν τμήμα (περίπου 50%;). Το θέμα βέβαια είναι αν θα φτάσουν τα λεφτά. Εκτός αν τα υπόλοιπα τα χρειάζονταν για... ”καβάτζα”.

ΥΓ1. Κάτι περίεργα είδαμε στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση. Το 7μελές δ.σ. έγινε λέει 9μελές, αλλά στην ανακοίνωση του ΧΑ υπάρχουν επτά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων και των νέων ανεξάρτητων μελών. Το όνομα του κ. Αναστάσιου Λεβέντη όμως, δεν το είδαμε πουθενά.

ΥΓ2: Στο site της εταιρίας είδαμε επίσης, σε ένα μικρό ticker, ότι το κλείσιμο της μετοχής ”σήμερα 27 Ιουνίου” (το πρώτο λάθος) ήταν στο 0,75 ευρώ (ορθό αυτό) με μείωση 0,10%, επίσης λάθος, καθώς η μείωση ήταν κατά 0,10 ΕΥΡΩ, ήτοι -11,76%!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v