Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2003

Παΐρης: ”Γιάννης κερνάει και Γιάννης... πίνει”!!!

Δεν... παίζεται η οικογένεια Παΐρη!!! Ο Χαμαιλέων οφείλει να το ομολογήσει. Την πρώτη φορά που συμπεριέλαβαν τους εαυτούς τους (που είναι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας με πλειοψηφικό ποσοστό) σε stock option με τιμή... 1 ευρώ ανά μετοχή (τότε η μετοχη ήταν σε... πολλαπλάσια τιμή), δεν το πήραμε... χαμπάρι.

Να όμως που το ξανακάνουν και τώρα. Κι όχι μόνον αυτό. Με τιμή κλεισίματος της μετοχής χθες στα 2,78 ευρώ (έφτασε πρόσφατα και τα 2,95 ευρώ), έβαλαν στη συνέλευση της 24ης Ιουνίου τιμή εξάσκησης του stock option πάλι το... 1 ευρώ.

Σημειωτέον δε ότι το χαμηλό της περιόδου των τελευταίων 52 εβδομάδων ήταν 1,90 ευρώ.

Και πώς νά... χάσουν δηλαδή!!!

Σημειώστε ακόμη ότι το προηγούμενο stock option, που εξασκήθηκε στο τέλος του 2002, αφορούσε ”μόλις” το... 10% του υφιστάμενου τότε μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 361.000 μετοχές!!!!

Τσάμπα πράμα δηλαδή. Αντε να έβγαλαν οι αποδέκτες υπεραξία 100 εκατ. δρχ. στη χειρότερη περίπτωση.

Κάποιοι δεν αποκλείεται να έβγαλαν μάλιστα πολύ μεγαλύτερο ποσό, ρευστοποιώντας ”προκαταβολικά” (εφόσον ήδη είχαν άλλες) μεγάλο μέρος των μετοχών. Το διάγραμμα εκείνης της περιόδου ”λέει πολλά”!!!

Και πόσα κέρδη έβγαλε ΣΥΝΟΛΙΚΑ η εταιρία το 2002 θα ρωτήσετε; Μόλις ...170 εκατ. δρχ σε εταιρικό επίπεδο, με ΖΗΜΙΕΣ 34 εκατ. δρχ. σε επίπεδο ομίλου, θα σας απαντήσω!!!

Το πιο ωραίο είναι όμως ότι οι μέτοχοι (προσοχή όχι μόνον εκείνοι που έχουν stock options, αλλά και οι... υπόλοιποι) καλούνται τώρα να συμμετάσχουν και σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, σε τιμή διάθεσης 1,61 ευρώ ανά μετοχή!!!

Επειδή αυτά βλέπει ο κ. Θωμαδάκης κι ετοιμάζει μέτρα για τον περιορισμό των stock options, όπως δήλωσε πρόσφατα στο ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ), μήπως θα μπορούσαν οι κ.κ. Παΐρηδες να μας ενημερώσουν πόσες χιλιάδες (ή καλύτερα εκατοντάδες χιλιάδες) μετοχές θα είναι το νέο ”σίγουρο” stock option και πόσες από αυτές θα λάβουν οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι, ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου;

Διότι έτσι όπως φαίνεται το πράγμα, ολίγον για απολύτως νόμιμο μεν, αλλά... ρήξιμο των μικρομετόχων δε (για δεύτερη φορά), μας κάνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v