Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2008

Σφηνάκια για ΕΣΥΜΒ, ΡΟΚΑΣ και... διεθνή deals

Σφηνάκια για ΕΣΥΜΒ, ΡΟΚΑΣ και... διεθνή deals
ΕΣΥΜΒ: Μικροί αλλά… ζόρικοι ενδέχεται να αποδειχτούν οι Ευρωσύμβουλοι. Απ' ό,τι πήρε το… αφτί μας, το α΄ τρίμηνο του 2008 τα κέρδη θα είναι περίπου όσα ήταν πέρυσι τα αποτελέσματα… ολόκληρης της χρήσης 2007!

Κι ο τζίρος θα είναι υπερτριπλάσιος του τζίρου στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Έγκυρη πηγή της στήλης ανέφερε ότι το guidance για το σύνολο του 2008 θα αφορά σε σημαντικότατη αύξηση του κύκλου εργασιών (περίπου 40% πάνω από πέρυσι), με κέρδη της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι ο κ. Πιλάβιος έχει ήδη βγάλει την εγκύκλιό του για τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων κ.λπ., υποθέτουμε ότι η εταιρία θα φροντίσει να μην πέσει έξω.

Αν όσα έφτασαν ως εμάς επιβεβαιωθούν (θυμίζουμε ότι υπάρχει η δουλειά με τα βλαστοκύτταρα σε συνεργασία με Υγεία - Μητέρα, συν το δίκτυο των θυγατρικών στο εξωτερικό, που κατά τα λεγόμενα στελεχών της υπόσχονται πολλά και μπαίνουν πλέον σε φάση απόδοσης), τότε η αποτίμηση των 16 εκατ. ευρώ (με χθεσινό κλείσιμο) θα δίνει Ρ/Ε μόλις 8 μετά από φόρους… 

Όχι
, προς το παρόν δεν "μετράμε" στην εικόνα τις πληροφορίες για μια μικρή εξαγορά στον χώρο της πληροφορικής, την πορεία μιας άλλης θυγατρικής προς την ΕΝ.Α., ούτε τα σχέδια για ειδικό fund που θα επενδύσει σε έργα ΣΔΙΤ στα Βαλκάνια.

Θα δώσει -λέει ο σμπίρος μας- και προμέρισμα...

------------------------------------------------------------------------

ΡΟΚΑΣ: Ψιθυρίζεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο… δημόσιας πρότασης από τους Ισπανούς της IBERDROLA.  Όπως καταλαβαίνετε, δεν το έχουμε διασταυρώσει, οπότε δεν παίρνουμε και όρκο. Ίσως να φταίει η ανάγκη της αγοράς για… σεναριολογία. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μετοχή έχει υψηλό 12μήνου στα 24,6 ευρώ και τρέχουσα τιμή 13,38 ευρώ δημιουργεί… υποψίες!

Ίδωμεν.

--------------------------------------------------------------

DEALS: Ωραία τα διεθνή "deals" που περιλαμβάνουν ελληνικές εταιρίες και μεγάλα ξένα ονόματα. Το γεγονός όμως ότι οι περισσότερες εισηγμένες εταιρίες που πέρασαν σε ξένα χέρια -και μάλιστα ισχυρά- δεν έχουν αποδώσει έκτοτε στο ταμπλό δημιουργεί ένα προηγούμενο που ουδόλως ενθουσιάζει τους επενδυτές.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, με… κορυφαίο βέβαια αυτό της Γενικής Τράπεζας, η οποία από τότε που πέρασε στη Societe πάει από ζημίες σε… ζημίες (ίσως να κυνηγάνε το παγκόσμιο ρεκόρ σε... επαναληπτικότητα ζημιών).

Οι πιο υποψιασμένοι, πάντως, αντιλαμβάνονται ότι για έναν μεγάλο διεθνή όμιλο το να έχει μια εισηγμένη θυγατρική στη Σοφοκλέους δεν λέει… τίποτα. Αν θέλει να σηκώσει κεφάλαια, τα σηκώνει στη μητρική, οπότε δεν έχει λόγο ούτε να έχει μειοψηφίες ούτε να δίνει λογαριασμό ως "εισηγμένος".

Είναι δε βέβαιον ότι πριν γίνουν δημόσιες προσφορές σίγουρα κάποιοι λογαριάζουν ποια είναι η μέση τιμή των προηγούμενων μηνών, όπως και το πόσο κουρασμένος (έως και… μπαϊλντισμένος) είναι ο επενδυτής μειοψηφίας.

Εμ τι, χαζοί είναι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v