Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2008

ΤΕΓΟ: Μήπως κάνει η αγορά... λάθος;

ΤΕΓΟ: Μήπως κάνει η αγορά... λάθος;
Με κεφαλαιακή αξία 106 εκατ. ευρώ η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ μας κάνει και... προβληματιζόμαστε.

Κι αυτό δεδομένου ότι ένα και μόνον από τα περιουσιακά στοιχεία της, η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, με δεσμευτικό συμφωνητικό περνάει στον έλεγχο ενός fund της Global Finance με αποτίμηση... 85 εκατ. ευρώ!

Δηγλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ,  ΟΛΑ τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της εισηγμένης Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ (μεγάλο κτίριο σε κεντρικό σημείο, εκτυπωτικές εγκαταστάσεις, ο τίτλος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, οι εφημερίδες, η συμμετοχή στο ΑΡΓΟΣ, ακόμα και το πλούσιο ταμείο της) αποτιμώνται αυτήν τη στιγμή στα... 21 εκατ. ευρώ!

Εκτός εάν κάποιος θεωρεί ότι στο  fund του κ. Πλακόπητα υπάρχουν... κορόιδα που πλήρωσαν την εφημερίδα αγγελιών... χρυσάφι.

Ακόμη κι αν ήταν έτσι όμως τα πράγματα (που είμαστε έως και πεπεισμένοι ότι δεν είναι), η συμφωνία πώλησης της ΧΡΥΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ θα φέρει στα ταμεία της εισηγμένης... 63,7 εκατ. ευρώ σε μετρητά (85 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα για το 100%, αλλά η εισηγμένη προτίθεται να διατηρήσει το 25% της νέας εταιρίας, όπως λένε οι πληροφορίες), οπότε η απορία μας γίνεται ακόμη πιο μεγάλη.
 
Στο Euro2day έχουμε από καιρό γράψει ότι περιμένουμε συντόμως να γίνει (μόλις εισπραχθούν τα μετρητά) σημαντική επιστροφή κεφαλαίου, που θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει (διαιρώντας με τον αριθμό των μετοχών) έως και το 1,17 ευρώ ανά μετοχή!

Πόσο έχει τώρα η μετοχή (που αντιπροσωπεύει ολόκληρη την περιουσία της Χ.Κ. Τεγόπουλος) θα ρωτήσετε:  Χθες, λοιπόν, έκλεισε στο 1,93 ευρώ!

YΓ: Τα περί Β. Ρέστη και θέσης στην ΤΕΓΟ μπορείτε να τα διαβάσετε σε ειδησεογραφική σελίδα του euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v