Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2003

”Don’t fight the FED” (Τουλάχιστον όχι... τώρα)

”Don’t fight the FED” λένε αυτή την περίοδο οι... ”ταύροι” στην αγορά της Ν. Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι η ρευστότητα που δημιουργεί με τις κινήσεις του ο κ. Γκρίνσπαν, αλλά και τα πακέτα ”διέγερσης” της οικονομικής δραστηριότητας (κυρίως με φοροαπαλλαγές) που προώθησε η κυβέρνηση Μπούς θα φέρει αποτελέσματα.

Είναι δε γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, αρκετές ”αρκούδες” δείχνουν να συμμερίζονται αυτή την άποψη και αρχίζουν να ”πηγαίνουν με το ρεύμα” αλλάζοντας βραχυμεσοπρόθεσμη τακτική.

Εάν πράγματι υπάρξει μια ήπια διόρθωση και στη συνέχεια μια νέα άνοδος των αγορών, τα πράγματα για τη Σοφοκλέους (που ήδη σπεύδει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία για να ανέβει) θα είναι προφανώς πολύ ενθαρρυντικά.

Το θέμα όμως είναι να υπάρξει βελτίωση τελικά στην πραγματική οικονομία, στα μακροοικονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Κι αυτό ακόμη ΔΕΝ το έχουμε δεί στις ΗΠΑ, ούτε και στην Ευρώπη.

ΥΓ: Αυτή την εβδομάδα αρχίζουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων 6μήνου σε εταιρίες όπως η Alcoa, η General Electric, η YAHOO και η Abbot Labs.

Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, προβλέπεται νέο... ”πάρτι”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v