Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2003

OTE: ”Μαύρο” προβλέπεται το... Investor’s Day

Δριμεία κριτική αναμένεται να δεχθεί σήμερα Παρασκευή, η Διοίκηση του ΟΤΕ και πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρός του, κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος,(καθότι το... ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι), στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώνει ο Οργανισμός στο Διοικητικό του Μέγαρο, για τους θεσμικούς επενδυτές και τους αναλυτές.

Σύμφωνα με τα δελτία που οι διάφοροι διεθνείς οίκοι έχουν εκπονήσει σαν ”οδηγία” για τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, το πρόβλημα του ΟΤΕ προσδιορίζεται στην έλλειψη ”οράματος και στρατηγικής” στην εξελικτική του πορεία, αλλά και στην έλλειψη δράσης σε αντιμετώπιση του ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Ειδικά η Morgan Stanley, στην λεπτομερέστατη και συστηματική ανάλυση των προβλημάτων του οργανισμού, καταλήγει ότι ”θα χρειασθεί πολύς καιρός για να αποκτήσουν οι επενδυτές ξανά εμπιστοσύνη στη μετοχή του ΟΤΕ” κι ότι για να γίνει αυτό, θα χρειασθούν ”ξεκάθαρες ενδείξεις για απόδοση της Διοίκησης”!

Αντίστοιχα, η UBS εκφράζει ακόμα πιο άμεσο κόλαφο αναφέροντας ότι ”η πραγματική αιτία για την υποβάθμιση της μετοχής είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας (της διοίκησης) παρά η χρηματο-οικονομική κατάσταση” της εταιρίας.

Ο διεθνής οίκος προσθέτει μάλιστα ότι δεν διακρίνει την ύπαρξη καταλύτη που μπορεί να προκαλέσει αναβάθμιση της μετοχής, ώσπου ”να αρχίσει η εταιρία να επιτυγχάνει αποτελέσματα σε τομείς-κλειδιά”.

Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται πλέον την έκπληξή τους για την ανικανότητα του ΟΤΕ να αντιμετωπίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία, που αποτελεί το 65% των εσόδων του Οργανισμού.

Σημειώνουν δε, ότι σε αυτή τη σημαντική αγορά, ο ΟΤΕ σημείωσε απόδοση που υπολείπεται κατά 43% του μέσου όρου του τομέα και εκτιμούν ότι σε μόνη αντίδραση ο οργανισμός ίσως ανακοινώσει μείωση του προσωπικού κατά 13%!

Ζόρια προβλέπονται, μεγάλα ζόρια!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v