Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2003

Προβληματική η ενημέρωση των επενδυτών

Τον πρώτο απολογισμό δράσης του Διαμεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς μπορείτε να τον διαβάσετε αναλυτικά σε άλλες σελίδες του euro2day.

H στήλη θα σταθεί σε μια καταληκτική παρατήρηση του κ. Γιαννισάκη, που έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους επαγγελματίες της αγοράς.

Λέει λοιπόν ο κ. Γιαννισάκης:

”Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι βασική αιτία αρκετών παραπόνων που τέθηκαν υπόψη μας συνιστά Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των επενδυτών, σύμφωνα με το ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΙΛ, γεγονός, βέβαια, το οποίο συνεπάγεται ότι το αρμόδιο προσωπικό των εταιριών ενδείκνυται ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ για την σχετική πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και ειδικότερα να του ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ εκείνους τους όρους που ενδεχομένως, με βάση τη συναφή εμπειρία, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να μετεξελιχθούν σε προστριβές και διενέξεις” (σ.σ. τα κεφαλαία είναι προφανώς δική μας παρέμβαση).

Ίσως αυτό το θέμα που έθιξε ο κ. Γιαννισάκης να συνιστά το βασικότερο ”δεινό” της αγοράς μας. Κι αν δεν αλλάξουν νοοτροπία τόσο οι ίδιοι οι επενδυτές (που πολλές φορές αντιμετωπίζουν με αφάνταστη επιπολαιότητα το μέλλον των… χρημάτων τους), όσο και οι επαγγελματίες (που πολλές φορές δεν διστάζουν να εκμεταλλευθούν την επιπολαιότητα, την άγνοια ή και την απληστία των πελατών τους) δύσκολα θα αλλάξει και η αγορά.

Τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση, την οποία αρκετοί φαίνεται να έχουν… ξεχάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v