Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2008

Σφηνάκια για ΕΝΚΛΩ, ΡΟΚΑ και Frigoglass

Σφηνάκια για ΕΝΚΛΩ, ΡΟΚΑ και Frigoglass
ΡΟΚΑΣ: Μόλις το 52,28% των προνομιούχων μετοχών της Ρόκας έχει συγκεντρώσει προς το παρόν η Iberdrola, ενώ αντίθετα στις κοινές τα πάει πολύ καλύτερα και έχει ξεπεράσει πλέον το 67% (67,26% με τις προχθεσινές αγορές).

Και η ανταπόκριση των κατόχων προνομιούχων μετοχών ίσως αποδειχτεί το κλειδί της επιτυχίας ή αποτυχίας της δημόσιας πρότασης.

Αφενός για το αν θα συγκεντρώσουν οι Ισπανοί το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρόκας προκειμένου να απαιτήσουν squeeze out κι αφετέρου για το εάν εν συνεχεία θα αποφασίσουν να μετατρέψουν τις προνομιούχες σε κοινές.

Προς το παρόν οι κάτοχοι Προνομίων, Έλληνες ιδιώτες στην πλειονότητά τους, δηλώνουν "non passaran" στους Ισπανούς. Μαζί τους και ξένο fund που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο Χ.Α. και βεβαίως δύο - τρία εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια τα οποία κατέχουν ρυθμιστικό ποσοστό κοινών μετοχών.

Αντίθετα, όσοι αγόρασαν στην περιοχή των 10 με 10,50 ευρώ έσπευσαν να δώσουν τις μετοχές.

Υ.Γ.: Το ότι η Iberdrola αγοράζει καθημερινά από το ταμπλό, ενώ -εμμέσως πλην σαφώς- θέτει ως προϋπόθεση την επίτευξη του στόχου της απόκτησης ποσοστού άνω του 90% για να είναι επιτυχής η πρόταση, μήπως δηλοί την πρόθεση των Ισπανών να αυξήσουν, όπως και να 'χει, τη θέση τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Ρόκας;

Ακόμη και αν η Ρόκας δεν εξέλθει του Χ.Α.;

FRIGOGLASS: Θα προχωρήσει η Frigoglass σε αναθεώρηση εκτιμήσεων για την εξέλιξη των μεγεθών της κατά τη φετινή χρήση;

Μετά τη συνέντευξη των κ. Π. Διαμαντίδη (managing director) και Π. Ταβουρλό (CFO) στη Cheryl Novak για λογαριασμό της Thomson Financial News και του euro2day.gr, το παραπάνω ερώτημα ταλάνισε την αγορά.

Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη. Φέτος, για πρώτη χρονιά, η Frigoglass έχει καλύτερη κατανομή πωλήσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Παραδοσιακά το ισχυρό σε πωλήσεις και κέρδη εξάμηνό της ήταν το πρώτο. Φέτος, όμως, διαθέτει ενισχυμένες παραγγελίες για το β΄ εξάμηνο. Παραγγελίες με «κλειδωμένες» τιμές και χρόνους παράδοσης.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι η επίτευξη των στόχων της φετινής χρονιάς θα εξαρτηθεί από την πορεία των πρώτων υλών στο β΄ εξάμηνο. Αυτό είπε εμμέσως πλην σαφώς η διοίκηση. Πολλοί το διάβασαν, λίγοι το κατάλαβαν.

Εξ ου και η σύγχυση που οδήγησε μέχρι και σε υπερβολές περί έμμεσης καθοδικής αναθεώρησης.

ΕΝΚΛΩ: Μάλλον... ζοφερή η χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, σύμφωνα με την οποία ο βασικός μέτοχος (εταιρίες συμφερόντων οικογενείας Λαναρά, για να τα πούμε απλά τα πράγματα;) ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη αύξηση, ενώ ξεκινούν επαναδιαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Αξίζει να τη διαβάσετε ολόκληρη, έχει και αυτές τις ωραίες... ολίγον νομικίστικες διατυπώσεις.

Μετά τη Lannet η σειρά της ΕΝΚΛΩ που έκλεισε χθες στο... 0,07 ευρώ.
 
Δύσκολα πολύ φαίνονται τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v