Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΚΛΩ: Σε διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες

Διεκρινίσεις για τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες παρείχε η Ενωμένη Κλωστουφαντουργία τονίζοντας τις πιθανές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της.

ΕΝΚΛΩ: Σε διαπραγματεύσεις με πιστώτριες τράπεζες
Ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης από τη διοίκηση της Εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη, έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος για την εξυγίανση της, με προσέλκυση νέας πελατείας, την συρρίκνωση του κόστους και την διείσδυση σε νέες αγορές με προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, αναφέρει η Ενωμένη Κλωστουφαντουργία σε σχετική ανακοίνωση.

Επετεύχθη σημαντική μείωση των ζημιών από ευρώ 90 εκατομμύρια το 2004 σε ευρώ 40 εκατομμύρια το 2007, όπως επίσης και με αντίστοιχη βελτίωση του EBITDA, από αρνητικό ευρώ 20 εκατομμύρια το 2004 σε ευρώ 8,9 εκατομμύρια το 2007.

Τα θετικά αποτελέσματα της Εταιρείας θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν είχαν τηρηθεί οι δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα των χρηματοδοτήσεων που προέβλεπε το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με την δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, η κεφαλαιακή ενίσχυση και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια η ρευστότητα της Εταιρείας είναι να εξαιρετικά περιορισμένη, η παραγωγή και κατ' επέκταση οι πωλήσεις να συρρικνώνονται σημαντικά.

Οι Τράπεζες και ο Βασικός Μέτοχος είχαν αποδεχθεί την ανάγκη υλοποίησης και της δεύτερης φάσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την επιβίωση της Εταιρείας. Προχώρησαν στη σύνταξη ενός τελικού σχεδίου για την χρηματοδότησή του και την ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών.

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου 2008 ο εκπρόσωπος του Βασικού Μετόχου της Εταιρείας μας γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία αναμένεται να εγκρίνει η προσεχής Β' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουλίου 2008.

Κατόπιν αυτού, δημιουργούνται νέα δεδομένα τα οποία η Διοίκηση εξετάζει και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και τις βασικές πιστώτριες τράπεζες για την εξεύρεση ικανοποιητικής εναλλακτικής λύσης.

Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις αναφέρονται αναλυτικά οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και προμηθευτές.

Πιθανή αποτυχία της προσπάθειας χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Εταιρείας και αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, ενδεχομένως να έχει συνέπειες στην ομαλή της λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v