Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2008

Τα ΕΛΠΕ, η αλλαγή στρατηγικής και τι συνεπάγεται

Τα ΕΛΠΕ, η αλλαγή στρατηγικής και τι συνεπάγεται
Πριν από περίπου έναν χρόνο ο νέος -τότε- διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ δήλωνε ότι θα κόψει τις μη αποδοτικές δραστηριότητες.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε με το λουκέτο στη μονάδα παραγωγής PVC, η οποία κατ' ουσίαν υπολειτουργούσε από την έναρξη λειτουργίας της. Το ετήσιο όφελος σε επίπεδο EBITDA για τα ΕΛΠΕ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ. Χαμένη η Πετζετάκις, κύριος πελάτης της μονάδας PVC.

Η αναδιάρθρωση όμως τώρα ξεκινά για τα ΕΛΠΕ.

Η αξιολόγηση επενδύσεων και για άλλες μη αποδοτικές δραστηριότητες έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για πώλησή τους.

Έναν χρόνο μετά είναι πλέον εμφανές ότι τα ΕΛΠΕ στρέφονται προς την ανάπτυξη ισχυρού δικτύου πρατηρίων στη ΝΑ. Ευρώπη. Εξ ου και η δήλωση περί ενδιαφέροντος εισόδου στην τουρκική αγορά (διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες στην Ευρώπη πρατηρίων προς πληθυσμό).

Η νέου τύπου ανάπτυξη θα απαιτήσει και διαφορετική κατανομή των επενδύσεων αναβάθμισης - επέκτασης των διυλιστηρίων της. Και όπως όλα δείχνουν, κερδισμένη της ανακατανομής θα είναι η μονάδα της Θεσσαλονίκης.

Αλήθεια, με την άδεια εγκατάστασης στην Ελευσίνα υπάρχει κάποιο νεότερο ή η αίτηση λιμνάζει στο υπουργείο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v