Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2008

Τι κρύβει η... κινητικότητα στην Info-Quest

Τι κρύβει η... κινητικότητα στην Info-Quest
Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην μετοχή της Info-Quest είναι αξιοσημείωτη.

Στον "Χαμαιλέοντα", που διακρίνεται για την αυξημένη του όσφρηση, δίνει την εντύπωση ότι όχι μόνο το μάζεμα (γιατί περί συστηματικού μαζέματος πρόκειται) δεν περιέχει στοιχεία τύχης, αλλά θα ριψοκινδυνεύαμε να πούμε ότι είναι εκ προθέσεως και αποτέλεσμα εμβριθούς μελέτης των δεδομένων.

Κι επειδή ο μεγαλομέτοχος κ. Θεόδωρος Φέσσας είναι πανέξυπνος άνθρωπος, θα ρισκάραμε να υποθέσουμε ότι το μάζεμα δεν γίνεται εν αγνοία του. Ίσως, μάλιστα, και με τη συγκατάθεσή του.

Ως δεδομένο έχουμε ότι σε λίγες ημέρες συμβαίνουν δύο τινά: η γενική συνέλευση στις 3 Σεπτεμβρίου θα ορίσει τυπικά το μέρισμα εκ 31 σεντς που θα καταβληθεί στις... 15 Σεπτεμβρίου και, επίσης, την ίδια ημέρα θα ληφθεί απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών (που κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να ακυρωθούν).

Με τον κ. Φέσσα, όμως, να ελέγχει κάπου το 73% των μετοχών (τουλάχιστον αυτό έχει δηλωθεί επισήμως) και με άγνωστο ποσοστό να παραμένει σε "φίλιες δυνάμεις", η προαναγγελθείσα αγορά ιδίων μετοχών θα ελαττώσει έτι περαιτέρω το ποσοστό ελεύθερης διακύμανσης, στο σημείο που θα ήταν αφελές να μη σκεφτεί ο οποιοσδήποτε κ. Φέσσας να προχωρήσει (ενδεχομένως) σε δημόσια πρόταση για το εναπομείναν ποσοστό και να μην καρπωθεί τα οφέλη της ιδιοκτησίας ενός ομίλου, που πλην των high tech δραστηριοτήτων του έχει ενδιαφέροντα στον χώρο της ενέργειας, όπως επίσης θυγατρική του είναι η ACS, η γνωστή εταιρία couriers, η οποία έχει περάσει αλματωδώς πλέον στην κερδοφορία.

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα αληθοφανές σενάριο που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε, ενώ το άλλο λέει ότι κάποιος ενδεχομένως μπαίνει σφήνα στον κ. Φέσσα (άτσαλα, μια που με ευκολία τράβηξε την προσοχή του "Χαμαιλέοντα") και αυτό, βέβαια, περιέχει τόση αληθοφάνεια όση αν ακούγατε ότι ο... κ. Μπιλ Γκέιτς συνεταιρίζεται με τον κ. Φέσσα...

(Μπορεί οι αναλυτές και οι χρηματιστηριακοί παραγωγοί να μοιρολογούν την κατάντια της αγοράς στις παραλίες των κυκλαδονήσιων αυτές τις μέρες, ο "Χαμαιλέοντας" όμως αναλύει και καταγράφει πληροφορίες, εκτιμήσεις και σενάρια για όλα αυτά που περνούν από μπροστά του στο ταμπλό...)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v