Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2008

Οι... "αχινοί" των ισολογισμών

Οι... αχινοί των ισολογισμών
Με την περίοδο αποτελεσμάτων σε πλήρη εξέλιξη εν μέσω θέρους, οι απρόσεκτοι επενδυτές που έχουν το μυαλό τους στις παραλίες είναι εύκολο να πατήσουν... αχινό. 

Κάτι η παραζάλη από τον καύσωνα, κάτι οι ανακοινώσεις των εταιριών που συνήθως λένε τη... μισή αλήθεια του ισολογισμού, και ο επενδυτής, στην προσπάθειά του να διαβάσει τάσεις και να αξιοποιήσει "ευκαιρίες" με βάση τα μεγέθη εξαμήνου πριν τις ανακαλύψει η αγορά, ενδέχεται να τραβάει αργότερα τα... μαλλιά του. 

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Κατσέλης, με την ανακοίνωση της εταιρίας να αναφέρεται σε "υψηλή κερδοφορία για τον όμιλο στο εξάμηνο" και σε αύξηση των κερδών κατά 141,5%, κάνοντας λόγο για ενίσχυση "λόγω έμφασης στην αναδιοργάνωση, στον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης". 

Όμως, εάν δει κανείς τον δημοσιευμένο ισολογισμό, διαπιστώνει ότι ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώνονται στο 1,64 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 684.837 ευρώ πέρυσι (+141,5%), τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 420.292 ευρώ από 921.893 ευρώ πέρυσι. 

Ως εκ τούτου, τη δουλειά δεν την έκανε ο "εκσυγχρονισμός σε όλα τα επίπεδα", αλλά η επιστροφή φόρου! 

Οπότε, προσοχή στους "αχινούς"!  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v