Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2008

Απέτυχες; Πάρε stock options!

Απέτυχες; Πάρε stock options!
Η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής είναι εκτός διαπραγμάτευσης εδώ και περίπου έξι μήνες. Όμως, και πριν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, στο ταμπλό της Σοφοκλέους είχε σπάσει το... κοντέρ της πτώσης.

Απόδειξη ότι η, τρόπος του λέγειν, τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας βρίσκεται στα 99,3 εκατ. ευρώ, όταν το 2000 είχε γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 333 εκατ. ευρώ, ενώ άλλη μία αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώθηκε πέρυσι και ήταν περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Ακόμη δηλαδή και αν υποθέσουμε ότι οι δύο εισηγμένες, τότε, Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλός το 1999 είχαν μηδενική αξία, η διοίκηση άντλησε 365 - 370 εκατ. ευρώ και είναι ζήτημα αν της έχουν μείνει (στο ταμπλό) τα 100!

Ας αναφερθούμε τώρα στις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου. Η περιβόητη θυγατρική (και εισηγμένη στο NYSE) βρίσκεται «με το ένα πόδι στον τάφο». Η θυγατρική Μοχλός δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ανώτατη τάξη των κατασκευαστικών εταιριών και η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη κάτω από τα 30 λεπτά.

Και μέσα σε όλα αυτά, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, στην πρόσφατη γενική συνέλευση, ψήφισε την έκδοση stock options σε στελέχη και σε εργαζομένους!

Αφού βέβαια ανάλογη απόφαση ελήφθη πρόσφατα και στη γενική συνέλευση της θυγατρικής Μοχλός!

Με τόσο πολλά που κέρδισαν οι μικρομέτοχοι όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα ήταν άδικο να μη φάνε και μια μπουκιά ψωμί η οικογένεια και τα στελέχη; Τέτοιες αδικίες ούτε ο Θεός δεν τις θέλει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v