Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2003

ΕΧΑΕ: Οι εκ των υστέρων… διαμαρτυρόμενοι!!!

Έγκαιρα, πριν δηλαδή γίνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συναλλαγή, τόσο ο ”ΜΕΤΟΧΟΣ” όσο και το euro2day.gr έθεσαν το θέμα της πώλησης της ΕΧΑΕ, σε ένα ”κονσόρτσιουμ” τραπεζών (θυμίζουμε χαρακτηριστικά, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ”Μ” με τίτλο ”Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ;”).

Είχαμε θέσει τότε όχι μόνον το ζήτημα του τιμήματος των 3,75€ (η πορεία της μετοχής έκτοτε, αλλά και οι εκτιμήσεις μεγάλων χρηματιστηριακών για την περαιτέρω εξέλιξη της, μας δικαίωσαν απόλυτα), αλλά και της σκοπιμότητάς του να περάσει άμεσα η ”καταστατική μειοψηφία”, ουσιαστικά δηλαδή η… πλειοψηφία της ΕΧΑΕ, σε κάποιες μεγάλες τράπεζες.

Τώρα, δυστυχώς κατόπιν… εορτής, κάποιοι ”θυμούνται” ότι οι τράπεζες που έχουν τον έλεγχο του υπόλοιπου οικονομικού κυκλώματος, αλλά και των ”τζίρων” στο ΧΑ, είναι και τυπικά… αφεντικά της ΕΧΑΕ.

Αργήσατε λίγο φίλοι μου.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης όμως (εξαιρουμένου του κράτους που ήξερε πολύ καλά τι... έκανε), ανήκει σε εκείνους τους επαγγελματίες, τους εισηγμένους, αλλά και τους ιδιώτες χρηματιστές, που παρέδωσαν τα ”κλειδιά” του σπιτιού τους ενεργώντας ως συνήθως με βραχυπρόθεσμα και κοντόφθαλμα κριτήρια.

Ούτε το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του Χρηματιστηρίου δεν φρόντισαν να ”σιγουρέψουν” πριν… ενδώσουν, καθώς δεν ήθελαν βέβαια να βάλουν το χέρι στην …τσέπη.

Κι αυτό, πιστεύει ο Χαμαιλέοντας, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά τα επόμενα χρόνια. Διότι καλώς ή κακώς, όποιος έχει το ”πεπόνι” έχει και το… ”μαχαίρι”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v