Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2003

Ο Άκης, η ΔΕΗ και ο... ”μύλος”!!!

”Μύλος” και πάλι με το ειδικό τέλος των 0,60 ευρώ ανά μεγαβατώρα που εισπράτει η ΔΕΗ υπέρ των... Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!

Η Ενωση Πολιτών (ΙΝΚΑ) προανήγγειλε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, διότι θεωρεί πως εισπράτει παράνομα το τέλος αυτό.

Από την πλευρά της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δηλώνει ανεπισήμως πως το τέλος είναι παράνομο και γι’ αυτό θα πρέπει να επιστραφεί πάραυτα. Μάλιστα, δεν μένει μόνον σε αυτό, αλλά ζητεί να επιβληθεί πρόστιμο στη ΔΕΗ!

Πιο ... σαφής όμως είναι (ήταν) ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος προσφάτως ”on camera” ανακοίνωσε την επιστροφή της εισφοράς στους καταναλωτές.

Υπουργική απόφαση, με την οποία επικυρώθηκε η αύξηση από την 1η Σεπτεμβρίου των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 2,5%, όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Τσοχατζόπουλος, υπήρξε.

Δεν έλεγε όμως τίποτα για την κατάργηση του τέλους που, σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, θα ”πήγαινε πακέτο με τα νέα τιμολόγια”.

Κι όπως λένε στη ΔΕΗ, τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού το τέλος είναι νόμιμο και προκύπτει από τις διατάξεις του Ν. 2773/99!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v