Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2003

Εμπορική-CA: Πώς ”έσπασε” με μιας ο... τσαμπουκάς!

Χρειάστηκε ενημέρωση από τη… γαλλική πλευρά για να μάθουμε ότι η Credit Agricole έχει απορρίψει την-συμβατικά υποχρεωτική- πρόταση του Δημοσίου προς αυτή να αγοράσει άλλο 9,5% της Εμπορικής.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα ”καθαρά και ξάστερα”, με βάση τα όσα διέρρεε προ ολίγου διαστήματος το ΥΠΕΘΟ, οι γάλλοι είπαν όχι στο right of first refusal, οπότε το ”παιχνίδι” ανοίγει για οποιουσδήποτε ενδιαφερόμενους, για placements και άλλα διάφορα.

Θεωρητικά.

Διότι πρακτικά, όλα δείχνουν ότι μετά το ”όχι” των γάλλων, έχει ξεκινήσει νέος διαπραγματευτικός γύρος, πάλι με τους… γάλλους κι όχι με τους οποιουσδήποτε … άλλους!!!

Κι αυτό οδηγεί κάποιες… κακές γλώσσες στο συμπέρασμα ότι ο ελληνικός ”τσαμπουκάς”, που ήταν υποτίθεται απόλυτος, ”πάρτε το ποσοστό χωρίς να βάζετε όρους ή προχωράμε σε placement κι ελάτε να λάβετε μέρος σε αυτό”, έσπασε για τα καλά!!!

Η στήλη πάντως είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι το exit strategy, αν και όταν έλθει εκείνη η ώρα, το έχει ΕΞ ΑΡΧΗΣ η Credit Agricole. Γι αυτό έχει και το… ”πάνω χέρι” απέναντι στους… τσαμπουκάδες.

Placement μην περιμένετε.΄Έχουν άλλοι (ΔΕΗ, ΕΤΕ) σειρά. Το όλο θέμα της Εμπορικής είναι προφανές ότι περνά πλέον σε διαδικασίες... χρονοβόρες, οι οποίες πιθανόν να μην ευχαριστήσουν καθόλου τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v