Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2003

Connection: Εξη μήνες πέρασαν, τίποτα δεν έγινε!

Tην αντίδραση στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκάλεσε η σκληρή κριτική (πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο ” Επίσημο Κουκούλωμα για τα όργια 1999-2002”) που άσκησε στην πρόσφατη παρουσίαση της χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων, η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Οπως πληροφορηθήκαμε από το χθεσινό φύλλο της ίδιας εφημερίδας, το στέλεχος της Ε.Κ., κ. Ξ. Αυλωνίτης, είχε επί τούτου συνομιλία με τον διευθυντή της κ. Π. Κουδούνη.

Στη διάρκεια της οποίας έγινε- μεταξύ άλλων- ιδιαίτερη αναφορά, όχι μόνο στο θέμα της στελέχωσης της επιτροπής με ικανό αριθμό ελεγκτών, αλλά και σε θέματα ”δικανικών καθυστερήσεων” που εν τέλει δυσχεραίνουν την ”ολοκλήρωση” του έργου της.

Κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε (δυστυχώς από... σπόντα), ότι ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει το διορισμό ειδικού ελεγκτή για την Connection, εδώ και έξη μήνες(!), από την πλευρά του αρμοδίου πρωτοδικείου δεν έχει γίνει... τίποτα!!!

Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια συνέντευξη και για θέματα αυτού του είδους από την πλευρά της Επιτροπής; Μια συνέντευξη ειδικά για τη σχέση και τη συνεργασία της με τις υπόλοιπες αρχές και τα κενά που ενδεχομένως έχουν προκύψει;

Στο κείμενο της παρουσίασης για τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων, διαβάσαμε επί παραδείγματι, ότι ”Σε πέντε περιπτώσεις αποφασίστηκε να ενημερωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για ενδεχόμενες παραβάσεις του εταιρικού δικαίου (ν. 2190/1920) που διαπιστώθηκαν κατά τη διενέργεια του ελέγχου”.

Κινείται άραγε προς αυτή τη κατεύθυνση το ΥΠΑΝ, ή θα μάθουμε τι έγινε μετά από 10 χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v