Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2008

Η Intralot, η Deutsche Bank και οι αβεβαιότητες

Η Intralot, η Deutsche Bank και οι αβεβαιότητες
Η χθεσινή ξαφνική μείωση των τιμών-στόχων για τη μετοχή της Intralot από την Deutsche Bank και η επακόλουθη (τεκμηριωμένη από τους αναλυτές της D.B.) υποβάθμιση σε "διακράτηση" έρχονται να επιβεβαιώσουν την άποψη περί αποτυχημένης επεκτατικής στρατηγικής που χρεώνεται στην παρούσα διοίκηση της εταιρίας.

Εξηγώντας η D.B. την αποτυχία της Intralot, αναφέρει πως "…η υποβάθμιση πραγματοποιείται λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών", ενώ σημειώνει ότι "κόβει" τις εκτιμήσεις της ώστε να αντανακλώνται η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ζήτησης και τα χαμηλότερα λειτουργικά περιθώρια που προκαλεί η στρατηγική επέκτασης της εταιρίας.

Η D.B. αναμένει τώρα αρνητικό CAGR κερδοφορίας για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ εκτιμά πως θα υπάρξει μείωση κατά 28% των EBITDA στη χρήση του 2009 και μείωση των κερδών ανά μετοχή κατά 31%...

Επί εννέα χρόνια η Intralot έπαιρνε ως "αμοιβή' από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάπου 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο (δηλαδή το 10% του τζίρου), ενώ η ίδια εταιρία για περίπου το ίδιο σύστημα δέχτηκε τις προάλλες να αμείβεται από το τουρκικό ΣΤΟΙΧΗΜΑ μόλις με το 1,4% του τζίρου.

Κοινώς, ο Έλληνας φορολογούμενος "έβαλε πλάτη" για τόσα χρόνια στην Intralot χρηματοδοτώντας την εταιρία του κ. Κόκκαλη μέσω της προνομιακής μεταχείρισής της από τον ΟΠΑΠ.

Με την άνοδο των αβεβαιοτήτων (όπως τιτλοφορεί η D.B. την ανάλυσή της για την Intralot) και τη δύση των προοπτικών της είναι ώριμο το σκηνικό πλέον για να στηθεί μια μεγαλοπρεπής και "άκρως συμφέρουσα για τον Έλληνα φορολογούμενο" (και για τους μεγαλομετόχους της Intralot, παρακαλώ!) κίνηση... συγχώνευσης των δύο εταιριών (ΟΠΑΠ - Intralot), έστω και σε επίπεδο επιχειρηματικής σύμπραξης (στην αρχή), όπως γράφαμε στον «ΜΕΤΟΧΟ» στις 22 Αυγούστου και η «Ελευθεροτυπία» μόλις πρόσφατα σε εκτενέστερο ρεπορτάζ της.

Αλήθεια, αν (λέμε ΑΝ) δεν ήταν κι εκείνη η ανάθεση του έργου αναβάθμισης (;) του ΟΠΑΠ στην Intralot από τη διοίκηση του "αδέκαστου δικαστή Κωστάκου", πού θα ήταν ΣΗΜΕΡΑ η Intralot;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v