Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2003

ΕΤΕ: Ο ”αιφνιδιασμός” και τα…ασημικά

Τελικά … ψιλο-στράβωσε η κατάσταση με το placement της Εθνικής. Ότι κι αν πουν από τη πλευρά της μεγάλης μας φίλης, δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι όσο διαρκούσε χθες η συνεδρίαση, καλλιεργούνταν προσδοκίες για τιμή που θα ξεπερνούσε τα 17,8 και θα προσέγγιζε τα 18€.

Οι φήμες αυτές δεν κυκλοφορούσαν βέβαια μόνο στα δημοσιογραφικά, αλλά και στα ”επενδυτικά” γραφεία, χρηματιστηριακά και θεσμικά.

Κι όλοι τις… θυμούνται.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε και οι εντολές αγοράς-πώλησης στη χθεσινή συνεδρίαση. Από ένα σημείο και μετά όλα τα bid (όχι μόνο το εμφανιζόμενο στις οθόνες, αλλά και το λεγόμενο ”βάθος” της αγοράς), προδιέγραφαν προσδοκίες όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Να έφταιξε άραγε το timing, το οποίο εκτός από… ”αιφνιδιαστικό”, όπως έσπευσαν από προχθές, όλο… περηφάνια να το χαρακτηρίσουν κύκλοι του ΥΠΕΘΟ, ήταν τελικά και πολύ… βεβιασμένο;

Λέτε να αιφνιδιάστηκαν τελικά οι ξένοι θεσμικοί και να μην… πρόλαβαν να δώσουν καλύτερες προσφορές;

Πέραν όλων των άλλων όμως, την κυβέρνηση μάλλον πρέπει να την απασχολεί το ότι είναι τώρα πολύ πιο ευάλωτη στην αντιπολιτευτική κριτική που ξεκίνησε πρόσφατα με αντικείμενο την περίπτωση της ΕΤΕ, αλλά και του Τ.Τ.

Ξέρετε ποια κριτική. Αυτή με τα… ”ασημικά της οικογένειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v