Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2003

Με τη δύναμη τoυ... κράτους και των ”σχέσεων”

Όλως περιέργως, ένα θέμα μείζονος σημασίας φαίνεται να περνά ως τώρα, σχεδόν απαρατήρητο.

Ο λόγος για την πολυδιαφημισμένη θυγατρική ενός εκ των εισηγμένων στη Σοφοκλέους ”κολοσσών”, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην άμεση επιρροή του … ”δημοσίου συμφέροντος”.

Η συγκεκριμένη θυγατρική, στην οποία στηρίχθηκαν ”εναλλακτικές” ελπίδες και οράματα, παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή να πάσχει από ”στρατηγικής φύσεως” προβλήματα, τα οποία συνδέονται με τη επιτακτική θέληση ενός εκ των δύο ”εταίρων” της να … αποχωρήσει το συντομότερο, καθώς και από άλλης φύσεως… αγκάθια, τα οποία φέρονται σύμφωνα με κάποιους κύκλους να έχουν σχέση με τη διαφημιστική και άλλη δραστηριότητα κάποιων (αρκετών) off shore εταιριών !!!

Εμείς θα μείνουμε προς ώρας στα ”στρατηγικά θέματα”, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει ανεπιτυχώς και επί μήνες, γνωστότατο ξένο επενδυτικό οίκο, εξ Ελβετίας ορμώμενο.

Κατόπιν αυτής της αποτυχίας μαθαίνουμε ότι τη … σκυτάλη (το mandate, όπως αποκαλείται στη συγκεκριμένη … αργκό) έλαβε έτερος οίκος, έχων επωνυμία που θυμίζει έντονα πασίγνωστη και ιστορική οικογένεια ”Κροίσων”

Η εύρεση αντικαταστάτη φαίνεται πάντως δύσκολη, την ίδια ώρα που η περαιτέρω πορεία της εταιρίας εξαρτάται άμεσα από την διοχέτευση νέων σημαντικών κεφαλαίων, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να λάβει χώρα… μονομερώς!

Αυτό βεβαίως δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση της ελληνικής πλευράς, η ηγεσία της οποίας φέρεται στο μεταξύ να ψάχνει εναγωνίως για στέλεχος με αρίστη γνώση της ελληνικής (όχι μόνον της γλώσσας, αλλά και της… πραγματικότητας), το οποίον όμως θα λάβει υποχρεωτικά το ”χρίσμα” από την άλλη πλευρά, ως ορίζει και το shareholders agreement.

Κι όμως η… δύναμή της (ή καλύτερα του κράτους και των ”σχέσεων”) φαίνεται να κρατά το θέμα μακριά από το προσκήνιο της επικαιρότητας.

Τουλάχιστον έως τα τέλη Οκτωβρίου, μη τυχόν και χαλάσει η... μανέστρα.

Μετά… βλέπουνε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v