Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2008

Η ΕΛΛΙΧΘ, οι γκρίζες ζώνες και οι τράπεζες

Η ΕΛΛΙΧΘ, οι γκρίζες ζώνες και οι τράπεζες
Έχουν οι τσιπούρες και τα λαβράκια υφαλοκρηπίδα;

Αν όχι, γιατί έχουν "γκρίζες ζώνες"; Οι τραπεζίτες, που έπειτα από πέντε - έξι χρόνια ξαναγίνονται αναγκαστικά ψαράδες, έχουν πάθει πονοκέφαλο.

Οι "γκρίζες ζώνες", όπως χαριτολογώντας αποκαλούν τα ανοίγματα της ΕΛΛΙΧΘ, ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τους χειρότερους φόβους τους.

Από την υιοθέτηση των ΔΛΠ γνώριζαν ότι στον κλάδο δημιουργείται τεράστια δυσκολία. Πώς να μετρήσουν οι ελεγκτές τα βιολογικά αποθέματα; Την εν εξελίξει, δηλαδή, παραγωγή ψαριών;

Να μετράνε κλωβό - κλωβό θα ήταν επίπονο και περίπου μάταιο.

Επομένως, αποδέχονταν αυτά που περίπου δηλώνουν οι εταιρίες. Κάτι σαν τα αποθέματα των αλυσίδων super market, που δεν διαθέτουν μηχανοργάνωση. Αν αντιλαμβάνεστε τι εννοώ…

Κάτι λοιπόν τα αποθέματα, κάτι τα τιμολόγια, κάτι θυγατρικές και stocks που πουλήθηκαν στο εξωτερικό με ζημία, και η "γκρίζα ζώνη" της ΕΛΛΙΧΘ φτάνει σύμφωνα με τραπεζίτες ίσα και με τα… 50 μίλια.

"Πολλά τα μιλιόνια, Άρη μου" και αναζητείται κάποιος να την πάρει χωρίς φράγκο.

Αν βρεθεί και ισχύουν οι πληροφορίες περί γκρίζων ζωνών, να είστε σίγουροι ότι μέχρι και "Ευχαριστώ τον Αμερικάνο" θα πουν οι τράπεζες και θα έχουν και δίκιο.

Έλα όμως που κάποιοι δεν βλέπουν τη βραχονησίδα αλλά το αρχιπέλαγος. Και σκέφτονται ότι αν χαθεί η "γκρίζα ζώνη" μαζί με το ζωικό της πληθυσμό ίσως αναπνεύσουν από… νησιά ως μεγαλόνησοι.

Λέτε να υιοθετήσουν το άλλο ιστορικό σύνθημα "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" και να αφήσουν τα ψάρια της ΕΛΛΙΧΘ να το σκάσουν από τις "τρύπες" μήπως και αποκτήσει τιμή η τσιπούρα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v